Predizborna konvencija SNS-a i SPS-a

imageU Centru za kulturu održana je predizborna konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Na konvenciji su pored predsednika SPS-a Ivice Dačića i potpredsednika SNS-a Nebojše Stefanovića bilo je prisutno članstvo obe partije.

O odbacivanju prošlosti u liku dosovskih kandidata i predsedčničkom kandidatu SNS-a Aleksdandru Vučiću kao najboljem mogućem rešenju govorio je najpre gradonačelnik Valjeva i predsednik OO SNS Slobodan Gvozdenović.” Sve ono što Srbiji treba , znanje , energičnost , brzinu u donošenju odluka , hrabrost , jednostavnost, sve je to sadržano u Alekdsandru Vučiću, čovek koji je za kriminalce imao samo tepih bombi , a za narodn izgradio i obnovio  škole , bolnice i puteve.Jednom rečju vratio život Srbiji i vratio srbiju na mapu Evrope”, rekao je Gvozdenović .

image

Poziv gradjanima da na izborima u aprilu glasaju za kandidata Aleksandra Vučića uputio je i predsednik OOSPS Djordje Milićević  koji je pre svega rekao da se  Srbija trenutno nalazi na velikoj ekonomskoj i istorijskoj raskrsnici što je razlog i što je SPS podržao Vučića kao kandidata. „ Aleksandar Vučić je pre svega kandidat svih gradjana i zato smo skup večeras mogli početi i sa braćo i sestre, dame i gospodo i drugarice i drugovi , jer svi smo zajedno. Zna Valjevo da ovo nije borba za vlast i fotelju već jje ovo borba za budućnost Srbije i valjevo pokazuje večeras da je jedinstveno, a Aleksandar Vučić je garant da će Srbija nakon 2. aprila nastaviti pravim putem. Ovde neće proći scenario kandidatat DOS-a haos i stranputice jer Srbija će biti snažna i poštovana”, rekao je Milićević napomenuvši da zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija neće biti džak za udaranje.

Nebojša Stefanović potpredsednik SNS-a takodje je izneo stav da su predstojeći izbori izbori koji odlučuju o budućnosti države.  „ Živite u gradu koji je prošao kroz različite faze imao mnogo udaraca , ali se uvek podigao. Imate situaciju da ovde dolaze opozicioni lideri , ali oni nemaju plan i program za Valjevo, neće vam o tome govoriti jer to njih ne zanima , njih Valjevo ne interesuje . Imali ste Krušik koji je bio gubitaš posle DOS-a , a sada za godinu dana imate 1700 novih radnika i pravi plus u poslovanju i ta fasbrika zapsliće jošljudi. Vi ćete imati deo autoputa Koridora 11. valjevo će dobiti put M4 . To je naš plan za Valjevo , da ovde svakom bude bolje , da svako ima bolju šansu. I to je suština”, rekao je Stefanović.

image On je potom rekao da je osnovna razlika izmedju kandidatat za izbore ta što jedni hoće u prošlost gde su kriuminalci i tajkuni i jedan kandidat koji hoće u budućnost sa svojim narodom . „ Da li ste znali da je Vuk Jeremić naplatio 50 000 dnevnica za vreme svog kratkog rada? Potrošio preko 3 miliona na putovanja i iznajmljivanje aviona za Njujork. On hoće u njujork to mu je važnije od Srbije”, rekao je Stefanović.
Šalu na početku govorio napravio je predsednik SPS-a  Ivica Dačić rekavši da predsednik SNS-a ima lepo ime i da je SPS-u uvek lepo čuti kad skandiraju „Slobo, Slobo”.

image „ Jednostavan je izbor za koga glasati i zato nemojmo da se zavaravamo , i Jeremić i Janković i Čanak sve su to lutke tu se ne glasa za njih. Svaki glas za njih je glas za ono što smo preživeli i osetili na svojoj koži posle petog oktobra, pljaškaške privatizacije, priznavanje Kosova, uništavanje države . Hteli su da unište narod , ali nisu uspeli tada neće ni sada . Oni su tada imali telefone bez mikrofona jer šta će im mikrofon oni samo slušaju šta im se naredjuje iz inostarnstva. Mi smo prijatelji bili i ostali sa Rusijom i Kinom , to im smeta , ali nama su prijateljski odnosi bitni i sa Nemačkom i sa Amerikom. Pa nije Angela Merkel došla da razgovara sa Jankovićem i Jeremićem već sa Vučićem . A zašto ? Zato što zna da će da pobedi na izborima i zna da će ovu zemlju da vodi u bolju budućnost”, rekao je Dačić.
U Sali su pored govornika bili prisitni i ostali visoki funkcioneri obe partije.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.