Odluke o klasifikaciji ugostiteljskih objekata doneće Grad Valjevo

imageIako su odluke po pitanju uredjenja rada ugostiteljskih objekata donete vrlo brzo , ona osnovna koja se odnosi na klasifikaciju i uslove za rad još uvek nije. Ni Gradsko veće nije pripremilo izveštaje koje je tražila Skupština po pitanju Tešnjara.

Radno vreme ugostiteljskih objekata je vrlo brzo čini se definisano i odluika se uveliko sprovodi , ali najavljena klasifikacija nije.

„Definisano je kakve su nam zakonske mogućnosti i imali smo sastanak kako bi to pripremili za Skupštinu jer u zakonu jasno stoji da te uslove daje ministarstvo ili nadležni organ lokalne samouprave. Nadležani organ je Skupština grada , imamo radnu grupu za radno vreme kafića i oni će doneti odluke o klasifikaciji ugostiteljskih objekata. Sigurno da ćemo videti i modele drugih gradova , ali moramo napraviti jasnu razliku izmedju noćnog bara, noćnog kluba, kafića, restorana. Pritužbe pojedinih ugostitelja su tu sasvim na mestu. Zakon kaže da je to u našoj nadležnosti što je najvažnije tako da će te odluke biti i donete, “kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Na sednici Skupštine Gradsko veće zaduženo je za pitanja finansiranja ovdašnjeg Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer kako se moglo čuti oni pokrivaju ceo region , a njihov rad finansira samo Valjevo, a potom i za ispitivanje odluke vezane za zonu zaštite. Na prošloj sednici Veća o ovome nije bilo ni reči. Na ovu konstataciju vamedie zamenik Jeremić kaže:
„Ništa po tom pitanju nije radjeno . Plan detaljne reguulacije ide ove godine pa ćemo probati da tim planom nešto regulišemo , a sve dalje dogovoraćemo sa Zavodom za zaštitu spomenika u Beogradu Sigurno je da Veće to mroa razmatrati jer radi se o nalogu Skupštine“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.