Profesori Gimnazije u poseti Sloveniji

imageU periodu 15. do 17. februara grupa od 15 profesora Valjevske gimnazije boravila je u Sloveniji gde je u toku trodnevnog studijskog putovanje bila u gostima u pet uglednih slovenačkih gimnazija: Gimnazija „Jurij Vega“ Idrija, Gimnazija Vič Ljubljana, Bežigradska gimnazija Ljubljana i 1. i 2. Mariborska gimnazija.

Cilj studijskog putovanja je bio upoznavanje sa obrazovno-vaspitnom delatnošću, opremljenošću, enerijerom i eksterijerom gimnazija i razmena iskustava vezan-ih za organizaciju i realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti u gimna-zijama u Sloveniji i Srbiji.

Profesori Valjevske gimnazije su u toku studijskog boravka u Sloveniji stekli puno novih utisaka od kojih su najupečatljiviji oni koji su vezani za jednosme-nski rad, prostornu optimalnost slovenačkih škola, uslove za bavljenje sportom, delatnost i opremljenost biblioteka, uslove za realizaciju naučnih i kulturno-umetničkih aktivnosti, đačke restorane … Jednako interesovanje vladalo je i za programska pitanja: opštu nacionalnu maturu, IB maturski program (međunaro-dna matura), vannastavne aktivnosti, humanitarni rad učenika, učešće rodi-telja u radu škole, finansiranje škola i aktivnosti škola i druga pitanja.

Svoje sigurno veoma pozitivne utiske sa detaljnim izveštajima o studijskoj poseti Sloveniji i mogućim primenama viđenog u obrazvno-vaspitnoj praksi Valjevske gimnazije učesnici studijskog putovanja izložiće zainteresovanim profesorima, učenicima, roditeljima i građanima Valjeva na tribini koja će biti realizovana početkom marta u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.