Nema podrške za kršenje Zakona

imageDemokrate u Valjevu neće dati svoj glas za usvajanje programa JP Polet i JP Kolubara. Za Polet , demokrate kažu da postoji mnogo neodgovorenih pitanja i očito kršenja zakona dok Kolubara kao investicija treba da opstane , ali ne uz kršenje zakonskih pravila. „ Ovde u vlasti niko ne sme da kaže da je neko na republici kriv i ko je taj što je kriv, to je dodatni problem rešavanja statusa Kolubare“, kaže predsednik GO Slobodan Pavlović.

Za predstojeću sednicu Skupštine demokrate u Valjevu kažu da su posebno zainteresovani za program JP Polet.“ U pitanju je javno preduzeće od strateškog značaja za grad. Strašno je da još nije bilo programa poslovanja Poleta. Kakvo je to preduzeće bez programa? Ne znamo troškove, ne znamo prihode, ne znamo investicije .Ne znamo kakav je to objekat na stočnoj pijaci. Ne znamo šta se dešava na Divčibarama. Logično je da pitamo kakvi su bilansi stanja , koje investicije će sada realizovati? Posebno nas takodje zanima izveštaj za prošlu godinu jer je Polet u jednom trenutku primio 14 radnika što je moralo da proizvede rebalans poslovanja. Nemamo informaciju da ga je bilo. A 4 radnika su zadržana. Probijen je finansijski plan. Sve su to pitanja za rukovodstvo koje ga je postavilo i samog direktora“, objašnjava Pavlović.
Po pitanju JP Kolubara demokrate se izjašnjavaju da neće glasati za usvajanje programa, ali teret odgovornosti vide i u državnim organima koji su zakazali u radu.
„Vidimo to i kao propust države. To je preduzeće koje je dugo već u investicijama i ono mora da opstane jer su ogromna sredstva uložena u njega. Mi sada znamo da je grad neka tri meseca pisao ministarstvu da traži rešenje, ali znamo ni da nema subvencija u javnom sektoru.Medjutim ovo je specifično preduzeće koje mora opstati. Mislim da Republika nije našla model za njega. A s druge strane je odgovornost i na gradskom rukovodstvu koje kasni u rešavanju problema jer je o svemu ovome moralo misliti pre godinu dana. Obostrana je greška“, kaže Pavlović.On navodi da investicija nije završena i nema prihodne strane stoga se mora naći rešenje da investicija opstane. Na pitanje Vamedie da li bi da su se našli u situaciji gradskog rukovodstva doneli istu odluku o kršenju zakona , Pavlović kaže. „ Prvo sve bismo radili ranije i još tada , šest meseci ranije obelodanili probleme sa ministarstvom makar me neko smenio. Kada date u javnost informaciju to treba i rešiti . Mora republika pod pritiskom javnosti onda rešiti problem.Ovde je veći problem što svi problem guraju pod tepih, niko neće da se izjasni i ne sme da kaže javno da je tamo gore neko kriv.Kada izadjete u javnost i kažete da ste sve pokušali, a neko ko treba problem da reši neće da ga reši, ponudite ostavku da ne dovedete grad u problem, sasvim sigurno javnost će reagovati i izvršiti pritisak. Investicija je novac svih gradjana Srbije. Mi za ovu odluku koju je Veće donelo nećemo glasati“, bio je decidan Pavlović.
Demokrate su takodje podelile mišljenje koje se moglo čuti i na Veću da su ostali programi uglavnom prepisani od ranijih godina te i da u njima nema novih ideja i sadržaja, što je jako loše za grad.
Uz napomenu da je DS jedina stranka u Srbiji u kojoj se rukovodstvo bira neposrednim izborom, valjevskim novinarima predstavljeni su članovi predsedništva koji su izabrani na nedavno održanim unutarstranačkim izborima.“Sanda Jančić potpredsednik GODS , ekonomista, Mira Tanasković, sekretar , dipl. psiholog, Dragan Despotović,potpredsednik GO inženjer mašinstva, Zoran Vasić potpredsednik GO, inženjer mašinstva, Željko Djukić, predsednik IOGO , dipl menadžer. U pitanju su ljudi kojima ništa ne zavisi od politike i koji imaju svoje poslove kojima se bave. U tim poislovima postižu zavidne rezultate. Svakom od njih politika je nadogradnja proistekla iz želje da se u ovom gradu bolje i kvalitetnije živi. Cilj ovog GO je da valjevo bude grad u kome se pristojno živi, grad u koji se dolazi , a ne iz njega samo odlazi . Cilj nam je da nam se deca koja su na studijama u drugim gradovima vrate, da imaju posao ovde i da mogu da žive od svoje plate“, rekao je Sloobodan Pavlović predsednik GODS-a u Valjevu.
Demokrate su najavile aktivan rad u kampanji za predsedničke izbore za svog kandidata Sašu Jankovića.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.