Andrić neće da potpiše gubitak

imageJP Polet moglo bi biti jedino preduzeće čiji se program poslovanja neće naći pred gradskim odbornicima. Kako Vamedia saznaje, direktor Poleta Ljubinko Andrić odbio je da potpiše program u kom je projektovan gubitak za ovu godinu.

Još uvek nema najava da bi se najpre pred članovima Veća , a potom i Skupštinom grada mogao naći program poslovanja za 2017. godinu JP Polet . U jednom od upućenih dopisa medijima direktor Ljubinko Andrić o poslovanju u ovoj godini kaže : „Obaveštavamo Vas da će preduzeće JKP“Polet“ Valjevo poslovnu 2016.god poslovati pozitivno. Ostvarena dobit će biti od 300 do milion dinara. U periodu od 8.10 do 31.12.2016.god. JKP „Polet“ je potrošilo 5,5 miliona dinara na ime investicija redovnih troškova i angažovanja zaposlenih na održavanju higijene, obezbeđenja za potrebe JKP „Polet“ Valjevo. JKP „Polet“ Valjevo sa 31.12. potražuje 11 mil.dinara. U toku rešavanja problema JKP „Polet“ Valjevo, direktor preduzeća je utvrdio da trafo staninica koja je vlasništvo JKP „Polet Valjevo i nalazi se na lokaciji robne pijace čija je vrednost 100 000 maraka – 50. 000 Eura odnosno 6,5 mil.dinara. Fakturisanjem navedenog iznos EPS-u Valjevo i isknjižavanje iz imovine „Poleta“ Valjevo preduzeće ima suficit u iznosu od milion dinara”.
Ukoliko su navedeni podaci tačni, ne bi trebalo da postoje problemi oko programa za ovu godinu. Ali očito negde je „zapelo“.
Po saznanjima Vamedie program poslovanja ovog preduzeća za 2017. godinu je uradjen , ali je u njemu projektovan minus . Izvor Vamedie navodi da je upravo taj navedeni minus i činjenica da se više ni kao floskula ne može iskorititi navod da će gubitak biti pokriven iz dobiti prethodnih godina , razlog što je direktor Andrić odbio da program i potpiše.
U slučaju da se ne usvoji iz bilo kog razloga program poslovanja, po zakonu ovo preduzeće jedino će moći da isplati zarade iz sopstvenih sredstava dok eventualna sredstva za investicije koje bi došle iz gradskog budžeta, ne mogu biti odobrene.
Zbog neusvajanja programa odgovara samo direktor preduzeća , a kako izvor Vamedie navodi to može biti i razlog za njegovu eventualnu smenu ukoliko takvo pitanje bude postavljeno.
Andrić od svog postavljenja na mesto direktora uporno govori o opstrukcijama u samom preduzeću i činjenici da je dugogodišnji nerad doveo Polet do tačke propadanja pa je najavio i otpuštanje odredjenog broja radnika, mahom bivših direktora preduzeća za šta je i zatražio isplatu socijalnog programa za iste iz gradskog budžeta. Kako Vamedia saznaje u preliminarnim razgovorima sa gradskim rukovodiocima dogovorena su sredstva za isplatu programa za četiri zaposlena.
Kako nema programa poslovanja, izvesno nema ni isplate iz budžeta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.