Vodosnabdevanje normalizovano, Kukalj uvek u problemu

imageSituacija sa snabdevanjem vodom ovog jutra je normalizovana. u toku noći pojedine visinske zone bile su vode. Nakon što je struja stigla u crpnu stanicu Gradac stanje je normalizovano.

Mnogi gradjani sinoć su u Valjevu ostali bez struje , oni koji žive u višim delovima grada i bez vode. Dok se sedi u mraku i brine da li će cevi sada zalediti nervoza je medju gradjanima bila sve veća.
Uzrok nestanka vode bio je nestanak strujue na crpnoj stanici Gradac zbog čega se koristilo samo izvorište Paklje. " Kao što smo i bili najavili po dolasku električne energije odmah smo uključili sve tri pumpe i stanje sa vodosnabdevanjem je normalizovano. Postoje pojedinačne prijave kvarova kao i u svakom drugom periodu godine i naše ekipe rade na tim kvarovima. Inače što se celokupnog sistema tiče on je u funkciji i radi normalno", kaže direktor Vodovoda Djordje Milanović.
Izuzetak su korisnici sa vodovoda Kukalj koji kako kažu u Vodovodu problem sa vodosnabdevanjem imaju tokom cele godine . Tema sistema kukalj bila je zastupljena i na poslednjoj sednici Skupštine. " Ja sam i tada odbornicima rekao da su evidentni brojni problemi na tom sistemu i ceo vodovod je tu projektovan pogrešno i parcijalno, a za njegovo rešavanje neophodno je ponovo krenuti ispočetka. ukoliko se grad odluči da se radi iznova sistemski i opredeli sredstva za to Vodovod je spreman da radi u tom pravcu. To je ono što sam rekao odbornicima grada i to je zaista tako. Nije tu samo problem što meštani tih sela jedni drugima kradu vodu,prespajaju cevi ,nekada je teško i pronaći gde je problem , sistem je veliki , a verujte cevi su išle i obalom i livadama bez pažljivog ucrtavanja", kaže Milanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.