Boračkom karticom do prioriteta

Predsednik Udruženja boraca  rata od 1991. do 1999. godine, Aleksandar Pavić, pohvalio je sve zaposlene u Zdravstvenom centru Valjevo izrazivši veliku zahvalnost na saradnji i lečenju boraca. ZC Valjevo i Udruženje boraca su uspostavili novu saradnju da borci uz legitimaciju imaju prioritet prilikom pregleda.

– Ovo je samo jedna u nizu od saradnji koje smo do sada imali i koje planiramo u budućnosti. Zajedničkom inicijativom smo uspeli da borci dobiju status kakav zaslužuju, a ovaj prioritet uz boračku legitimaciju je korak ka tome. Minimalno je da mogu da se leče i da dobiju zdravstvenu negu kakvu zaslužuju. Ovom saradnjom sa ZC Valjevo smo primer u Srbiji kako treba da se odnosi prema borcima jer su borci jednakategorija kada je najteže uvek su tu. Osim zahvalnosti zdravstvenim radnicima, zamolio bih ih sve još jednom da uvek razumeju šta znači biti borac i da je to jedna osetljiva populacija – rekao je Aleksandar Pavić, dodajući da su u prethodnom periodu borci učestvovali u divnoj akciji kada su se samoinicijativno organizovali, obratili tadašnjoj upravi bolnice i okrečili par odeljenja kojima je to bilo najpotrebnije, uz obećanje da će kad god bude bilo potrebno, borci biti tu za bolnicu i u budućnosti.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić istakao je izuzetnu saradnju sa Udruženjem boraca već duže vreme.

– Nosioci boračke legitimacije će imati prioritet prilikom pregleda u ZC Valjevo. Znamo da su borci uvek prvi na braniku otadžbine, a ovoje jedan od načina da im se odužimo. Ovim malim gestom možemo da im izađemo u susret sada kada smo mi njima potrebni. Iz resornog ministarstva su nas obilazili i ministri i pomoćnici ministra da obilaze borce koji su bili kod nas na hospitalnom lečenju. Najviše boraca u proteklom periodu je ležalo na odeljenju hirurgije, na odeljenju gastroenterologije i pneumoftiziologije. Što se tiče pregleda tu je dijapazon širok, uglavnom sve internističke grane su zastupljene. Na primer u toku jedne nedelje u proseku imamo od sedam do deset pregleda boraca – naveo je dr Pantelić.

5 comments on “Boračkom karticom do prioriteta

  1. Pravi borac

    Moze li predseenik udruzenja boraca da kaze u kom je on to ratu od 1991-1997 učestvovao!?Onaj pre njega za vreme rata jurio po Valjevu da mobilise ljude,metka nije opalio,pa cisto da znamo gde je ovaj junak sada krvario!

    Reply
    1. Patriota

      Buraz, predsednik nekog udruženja ne mora biti striktno iz te oblasti.. Onda bi po tebi predsednik udruženja invalida mogao biti samo i isključivo invalid.
      Za tvoju info ovaj čovek je za par meseci uradio za borce više nego mnogi za svoju vlastitu decu.

      Reply
    2. Dragan

      nije ratovao jer je bio mali kao sto i palmi nije svirao betoven iz istog razloga. kad je stasao aca je isao u stranu vojsku jer kod nas nije bilo ratova ali se spremio za ratove koje spremamo

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.