Valjevo pod snegom

      Нема коментара на Valjevo pod snegom

imageSneg koji je u Valjevu počeo da pada u toku jučerašnjeg dana , padao je tokom noći . Jutros uprkos naporima zimske službe naš glad prilično je zavejan.Bez zimske opreme ne krećite na put.

U Valjevu trenutno -3 stepena , a meteorolozi kažu da nas danas očekuje više padavina u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak,  istočni i severoistočni, na istoku i na planinama povremeno olujni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -8 do -3 , najviša dnevna od -3 do 2 stepena.
Prema informacijama štaba zimske službe JP „Putevi Srbije“, neprohodni su sledeći putnim pravci:II A-143 Pričević-Pecka, II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno – Karajukića Bunari -Ugao – državna granica sa CG (Moravac), II A-137 Krupanj-Gračanica.
Bez zimske opreme i lanaca ne treba kretati na put jer je na putevima u planiniskim predelima moguće stvaranje manjih snežnih nanosa uz povećanje visine snežnog pokrivača.

image Drugog dana Božića, 8. januara, u Srbiji je izmerena najniža temperatura od 1961. godine. U Sjenici je zabeleženo čak minus 27 stepena, Meteorolozi pak najavljuju da ni ovo nije kraj sibirskih hladnoća.
“Ledene epizode mogle bi da se ponovo i u martu, ali u blažem obliku, a sredinom tog meseca očekuje nas i oproštajni sneg” kaže Nedeljko Todorović, meteorolog iz RHMZ.
Do nedelje, 22. januara, najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri stepena, lokalno i niža, a najviša od minus četiri stepena do nule. Duvaće slab do umeren vetar koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama biti u pojačanju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.