Sportska infrastruktura u 2017. godini

imageGrad Valjevo nastaviće sa izgradnjom sportske infrastrukture u 2017. godini. Prioritet grada ipak, hala na Divčibarama. U ovoj godini i teren na Poparama.

Pored 59 miliona kojima će grad direktno finansirati sposrtske klubove i 9 miliona opredeljenih za projekte u sportu , grad Valjevo će u ovoj godini nastaviti i sa izgradnjom sposrtske infrastrukture.
„Ove godine očekujemo i malo veće učešće ministartsva u nekimprojektima pre svega smo ka tome okrenuti. Grad planira da zajedno sa republikom izgradi halu na Divčibarama. Na osnovu toga koliko bude opredelilo ministarstvo i grad će izdvojiti novac. Konkurisali smo i dobili smo za sada neke najave da će taj naš projekat proći. U ovoj godini rešićemo i probleme sa bezenima u Petnici.Do sada smo sredili olimpijski bazen , a sada idu i ostali sa plastifikacijom. Uložićemo dosta u sanaciju nekih sportskih sala“, kaže  zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

image Za sada je izvesno da naša  Hala sportova mora da sačeka neka bolja vremena. Ministarstvo sporta je pre tri godine donelo strategiju kojom je odlučeno da se u srbiji sa niva republike finansiraju samo oni sportski objekti od nacionalnog značaja. Na gradu je stim u vezi da u ovoj i narednoj godini potrebu izgradnje objekta upravo dokaže kroz nacionalni karakter. „ Mi moramo da se izborimo da imamo jedan  od nacionalnih sportova. Hala na Pećini nije u prioritetu i ona čeka još neke projektne papire. Naša postojeća hala više ne može da opskrbi i rukomet i košarku i na tom polju moramo nešto da uradimo i tu bi nam hala na Pećini koji bi namenili rukometu zaista pomogla“, kaže Jeremić. 
Iako Jeremić tvrdi da nijedan sportski objekat nikom nije daleko ostaje činjenica da sa desne strane reke Kolubare postoji samo jedan teren i to u dvorištu pete škole. U prošloj godini najavljen je i započet fudbalski teren na Poparama.
„ Što se tiče Popara taj teren će biti započet u martu ponovo čim stignu potrebne dozvole koje još nedostaju. Parcela je otkupljena i isplaćena i pravni uslovi su stečeni, tender je završen , izabran izvodjač čeka se lepo vreme i do tada  će stići i potrebne dozvole.To će biti jedan mali sposrtski centar , sa rukometnim, košarkaškim i igralištem za decu“, kaže Jeremić.
Za ovu godinu predvidjeno je i strelište. „ Predvideli smo sredjivanje i radove na strelištu to je uostalom i sport u kom je reprezentacija naše zemlje vrlo uspešna, ali i jednu mini halu za borilačke sportove koja će biti gradjena po principu privatno javnog partnerstva. Pored toga predvideli smo sredstva za projekte i radove za biciklističke i pešačke staze jer grad Valjevo je grad sporta i mi moramo našim sugradjanima omogućiti jedan zdraviji način života“, zaključuje Jeremić.

S.V.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.