Pokret: Vlast demantovala samu sebe

imageGradska vlast u više navrata demantovala je samu sebe , tvrde u Pokretu Dosta je bilo. I to u slučajevima izdvajanja iz budžeta i partijskog zapošljavanja U ovom Pokretu smatraju da je vlast gotovo uvek „gluva” na konstruktivne predloge opozicije

Djordje Petković sekretar Pokreta Dosta je bilo u Valjevu, podsetio je javnost da je gradska vlast odbila predlog njihovog Pokreta za isplatu jednokratne pomoći  porodiljama uz obrazloženja da za tako nešto nema novca u budžetu. „Tako su tvrdili i to im je bilo opravdanje , a onda na sednici na kojoj je usvojen budžet za ovu godinu čujemo upravo od iste te vlasti da iz 2016. godine prenose u ovu godinu višak od 400 miliona dinara. Dakle novca je itekako bilo. Niko od njih nije dao odgovor ni na pitanje zašto nema novca u budžetu za otvaranje odeljenja obdaništa u staroj Šestoj školi, kako su upravo i najavili ”, kaže Petković . Po njegovim rečima odgovor na ovo pitanje dobijen je putem medija od zamenika gradonačelnika koji je javnost obavestio da će u prostoru stare škole biti otvoren Medjuregionalni informacioni centar.
„Odmah da kažemo da mi nemamo ništa čprotiv takvog jednog Centra u našem gradu i podržavamo njegovo otvaranje , ali smo protiv toga da nam deca ponovo ostanu neupisana u obdanište ili da budu upisana u neuslovnom prostoru”, objasnio je Petković.
Ovaj Pokret u novoj godini najpre očekuje da gradjani izadju masovno na izbore i konačno9 kako kažu, u prošlost pošalju sve one koji su decenijama pljačkali gradjane Valjeva. „ Alki i one koji su nam obećali rešenje svih spornih privatizacija. Oni ne samo da ih nisu kaznili nego su ih oslobodili od odgovornosti za pljačku gradjana. Nama je namera da se obračunamo sa partijskim sistemom koji preti da uruši ovu državu. Ovoj zemlji je potrebna promena sistema”, rekao je Željko Trifunović član Pokreta.
Kako se na konferenciji za novinare moglo čuti ovaj Pokret najoštrije se protivi partijskom zapošljavanju koje je uzelo maha više nego ikada . „Čuli smo apel zamenika gradonačelnika da se prestane sa partijskim zapošljavanjem i neko bi mogao da pomisli da su njegovi stavovi podudarni našem, ali nisu, jer je SPS godinama u ovom gradu važio za glavnog poslodavca. A vidimo i da ova vlast sada vodi istu politiku ugovora na odredjeno i povremeno za pripadnike SNS-a i SPS-a.  Moramo skrenuti pažnju i na činjenicu da još uvek kao odbornička grupa čekamo odgovor  u Skupštini koliko to mladih koji su bili stipendisti grada sada rade u organima uprave ili javnim preduzećima. Zašto je to problem da saznamo? Ali, evo koliko je već vremena prošlo , a ova vlast ne odgovara na to pitanje. Možda zato što je jedina kvalifikacija za zapošljavanje partijska pripadnost”, rekao je odbornik Ljubomir Radović.

S.V. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.