Pet mladića plivaće za Časni krst

imageZbog ogromnog mulja u Gradcu kod velike brane, za Časni krst na Bogojavljenje plivaće samo pet najiskusnijih plivača, saopštila je eparhija valjevska.

Zbog bezbednosti učesnika, ove godine na velikoj brani reke Gradac okupiće se samo pet plivača koji će plivati za Bogojavljenski Časni krst.
„Problem je u nataloženom mulju, nastalom nakon velikih poplava 2014. godine u samoj reci i čija količina je sada ogromna, s obzirom da brana nije čišćena. Prijavljivanja učesnika neće biti, već će za Časni krst plivati pet mladića, iskusnih plivača, koji su u ovoj manifestaciji učestvovali i prethodnih sedam godina. Plivaće se u delu reke uz sam splav, u širini od pet metara. Odluku smo doneli uz blagoslov vladike Milutina, kako se ova manifestacija ne bi prekidala“, objasnio je sveštenik Dejan Tripković.
blagoslov episkopa valjevskog Milutina.
Plivanje za Časni krst u Valjevu je prvi put organizovano 2010. godine. Najviše učesnika, njih preko 50, plivalo je pre dve godine, a prošle je u konkurenciji 39 plivača, prva do Časnog krsta na reci Gradac doplivala Rada Munjić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.