Osnovan novi AK „Arena 014“

imageU Valjevu je osnovan novi atletski klub „ARENA 014“. Ovaj klub je najmlađi sportski kolektiv u našem gradu i kao primaran cilj je postavio pred sebe podizanje atletike kao sporta na najviši mogući nivo. Osnivači kluiba su profesori fizičkog vaspitanja Marija Nožica, Ljiljana Ignjatović i Predrag Branković.

U klubu već aktivno trenira preko 50 dece koja su veoma talentovana i zainteresovana za ovaj sport.
„ Planiramo da u predstojećem periodu što više promovišemo atletiku kao sport u celoj svojoj širini i sa mnoštvom disciplina u kojoj će se naši članovi takmičiti u budućnosti. Takođe je veoma značajno da sa decom rade najobrazovaniji i najstručniji sportski stručnjaci što je veoma važno sa aspekta pravilnog razvoja dece. Treninzi su organizovani tako da se sa decom radi na bazičnoj motorici, gimnastici i elementarnim igrama i da se kasnije kroz pravilnu selekciju daca opredeljuju za discipline prema kojima imaju najviše afiniteta i talenta. Klub se već učlanio u Sportski savez Valjeva i planira da se do kraja meseca učlani i u Atletski savez Srbije kao i da se aktivno uključi u sportska takmičenja pod nazivom Kids athletics“-poručuju iz kluba.
U planu nam je da kroz određene projekte afirmišemo što više ovaj sport kao i da napravimo besplatnu letnju školu atletike kako bi našim sugrađanima što bolje približili ovaj sport.
Sva zainteresovana deca za uklučivanje u atletski klub mogu se javiti u sali „Partizana“ sredom i petkom od 19h. Upis novih članova vršimo tokom cele godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.