Naša deca nagradjena u Parizu

imageValjevska gimnazija , a ni gradska PR služba nije izvestila o sjajnom priznanju dvoje učenika Gimnazije Anje Simunić i Veljka Uskokovića dobijenom u Parizu. O njihovoj nagradi pisale Večernje novosti.  Njih dvoje pisali su na temu Prvog svetskog rata.

U drugoj polovini prošle godine ambasadorka Francuske Kristin Moro i francuska vojna delegacija na čelu sa Admiralom Anrijem  Lakajem posetila je grad Valjevo I Valjevsku gimnaziju gde je za njih priredjen program na francuskom jeziku. Prilikom njihovog boravka saopšteno je da će 14.  januara 2017. godine učenici Gimnazije učestvovati u kvizu koji će biti održan u Parizu na temu Prvog svetskog rata . Francuska delegacija ratnih vojnih veterana, oko 30 učenika Valjevske gimnazije (prvenstveno dvojezičnog odeljenja i ostalih učenika koji uče francuski jezik) i profesori Valjevske gimnazije zajedno su sa francuskom delegacijom posetili  Solun.

Na pomenutom kvizu nagrađeni djaci iz Valjeva su pisali o utiscima sa putovanja na Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku u Solunu. „Potresno je koliko je ljudi poginulo. Napisala sam da sam ponosna na svoj narod i na pretke koji su zaslužni za to što mi danas možemo da živimo“, rekla je Anja Simunić, učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije, dok učenik druge godine te škole Veljko Uskoković kaže da će nastaviti da uči francuski još više, kada je vidio kako su ih primili u Parizu, pišu Večernje novosti.
Kako prenose „Novosti“, u delegaciji Valjeva, osim učenika, bili su i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić, nastavnica francuskog jezika Biljana Marinković i Snežana Urošević, koja predaje istoriju.

Na žalost infrmacija o uspehu naše dece izostala je u samom Valjevu. Iz kog razloga javnost nije obaveštena još uvek nema zvaničnog odgovora. Kako je na konfernciji za novinare prilikom posete ambasadorke najavljeno ,troškove smeštaja i puta finansiraju Nacionalna federacija „Andre Mažino“ sa predsednikom admiralom Lakajem i zajednica Srba u Parizu. Pa sve I da je grad Valjevo finansirao nema razloga da o uspehu naše dece ćutimo.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.