SPS saopštenjem obelodanio da nema svog kandidata

imageSamo tri dana nakon što je počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić  rekao da ukoliko Vučić bude zajednički kandidat, imaće podršku SPS, a ukoliko to bude Nikolić – "razmisliće se malo", ova partija izdala je saopštenje u kom navodi da SNS i SPS imaju zajedničkog kandidata.

Milutin Mrkonjić počasni predsednik SPS-a u izjavi medijima rekao da će SPS razmisliti o podršci SNS-u u zavisnosti od kandidata . Za list Blic Mrkonjić je izjavio i da nije tačno da su Branko Ružić i on nezadovoljni koalicijom sa SNS. Kada kritikuje, ističe Mrkonjić, govori u svoje ime. "Ja ako kažem sa 55 godina staža i 10 odlikovanja – to ne valja, deco – to ne znači da Mrka ne voli SNS".

Dok je Mrkonjić bio mišljnja da podršku treba dati ukoliko je kandidat Aleksandar Vučić, SPS je izdao saopštenje u kome se navodi “da ko kod da bude predsednički kandidat "stranaka nekadašnjeg DOS-a" nema šanse protiv zajedničkog predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke (SNS) i SPS-a koji će pobediti u prvom krugu izbora.“
Komentariišući i uporedjujući kandidate za predstojeće izbore sa vrmenom Vojislava Koštunice kao kandidata SPS zaključuje:  "Naš zajednički kandidat pobediće u prvom krugu, jer se narod dvaput ne može prevariti, DOS dlaku menja ali ćud nikako".

Iako u ovom trenutku nije jasno niti zvanično obelodanjeno ko će biti kandidat vladajuće koalicije, jasno je da SPS neće imati svog kandidata.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.