Što se direktor Gimnazije oseća prozvanim?

imageDirektor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić mejlom se obratio valjevskim medijima medju kojima je i Vamedia. Pokušavajući da opravda izostanak informacije o uspehu djaka Gimnazije u Parizu , Andrić novinare praktično nazvao stvaraocima kuloraske i provincijalske atmosfere. Andrić ipak ne odgovara na najvažnije, zašto valjevski mediji nisu bili obavešteni?

Nakon što su Večernje novosti objavile informaciju o nagradjenim djacima Valjevske gimnazije u Parizu , Vamedia je postavila pitanje zašto valjevski mediji pa i Vamedia nisu blagovremeno obavešteni o uspehu naše dece. Umesto odgovora na ovo pitanje, direktor Gimnazije je prosledio  cirkularni mejl u kom navodi da se sinoć iz Pariza vratila grupa učenika i profesora Valjevske gimnazije, pa i da je prilikom povratka iz Pariza dogovoreno  da se napravi informacija za medije koja će se objaviti na sajtu Valjevske gimnazije i proslediti medijima. 
„Datu Informaciju pripremila je profesorka Biljana Marinković i ona je jutros objavljena na sajtu Valjevske gimnazije u 07:10 što govori da je napisana nezavisno od drugih tekstova.“, navodi Andrić , ali i dalje ne odgovara na pitanje zašto je nacionalni list Večernje novosti imao informaciju o putu u Pariz, pa i nagradama pre valjevskih medija?
Valjevska gimnazija jedan je od retkih škola u Valjevu koja medije u Valjevu informiše redovno o svakom dogadjaju u školi , bilo da se radi o redovnim ili vanrednim aktivnostima.
Ali novoga puta informacija kasni?
Valjevski mediji medju kojima i Vamedia prisustvovali su konferenciji za novinare prilikom posete delegacije Francuske Valjevu , ali očito valjevski mediji najednom nisu bili dovoljno značajni  da bi bili obavešteni o putovanju u Pariz.
Vamedia u tekstu pod naslovom „Naša deca nagradjena u Parizu“ upravo se bavi osvrtom na povod boravka dece i delegacije grada i dobijene nagrade. Vamedia u tekstu postavlja pitanje zašto Vamedia  kao i ostali mediji nisu obavešteni o realizaciji puta?

Direktor Andrić ipak ne misli da je najvažnije zašto se nisu pohvalili uspehom svojih djaka već očito pokušava da sporost ili nemar u tom pogledu opravda na sledeći način:“  Ostale netačne i zlonamerne činjenice koje su deo, tim povodom, objavljenih tekstova i njima izazavanih komentara, nemaju veze sa Valjevskom gimnazijom, našim učešćem u organizaciji putovanja u Pariz i jedino govore o autorima tih tekstova i komentatorima koji se nisu postarali ni da pitaju nikoga iz Valjevske gimnazije o bilo čemu vezanom za put u Pariz.“.

 

Dakle, koje su to netačne informacije koje je objavila Vamedia, direktore Andriću?
Da li je netačno da ste boravili u Parizu?
Da li je netačno da su deca nagradjena?
Da li je netačno da su valjevski mediji pa i Vamedia o tome obavešteni posredstvom dnevnog lista Večernje novosti?

Direktor Gimnazije u dopisu Vamediji piše : „Sramno je da na tačno definisan  ljubazan poziv ljudi iz Francuske (bez mogućnosti da birate sastav delegacije) odete u Pariz, na najbolji način reprezentujete svoju školu, svoj grad i svoju zemlju, a onda vas u Valjevu dočeka mržnja, zavist, kuloarska i provincijska atmosfera i Valjevska gimnazija i njen direktor, ni krivi ni dužni, ispadnu kolateralna šteta u višemesečnom ratu između pojedinih novinara i gradonačelnika“.

Direktore Andriću, potpuno je nejasno zašto pominjete delegaciju koja je putovala kada tema objavljenog teksta na Vamediji nije delegacija već izostanak informacije i osnovna informacija o uspehu valjevske dece?
Da li Vi direktore Andriću znate nešto što je Vamediji promaklo pa na ovaj način želite da nam skrenete pažnju?
U kom kontekstu direktore Andriću, Vamediji pišete o gradonačelniku koji nije bio tema teksta?
Direktore Gimnazije, da li to Vama nije odgovarao sastav delegacije  pa ne znate kako da nam to drugačije saopštite?  
Da li ste uopšte pročitali tekst ?
Sloboda govora je zakonom zagarantovana pa i gradjani koji komentarišu imaju svoje pravo na svoje vidjenje i komentar. Da li ste to znali?
Direktor Valjevske gimnazije očito umesto da odgovori jednostavno na pitanje zašto je informacija izostala ili kasnila pokušava da nemetne jednu drugu temu i uvredama omalovažava rad medija koji su godinama unazad podržavali rad Gimnazije .

Ukoliko Vam direktore Andriću nešto nije odgovaralo nemojte to prebacivati na teren medija, bar ne Vamedie, jer sve što Vamedia ima da saopšti svakako to na adresi www.vamedia.info i objavi.  

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.