Izgorela kuća u Mionici

imageBez krova nad glavom ostala je četvoročlana porodica Milutina Markovića iz Mionice čija je kuća izgorela u požaru.U montažnu kuću Markovići su se uselili u maju prošle godine.

„Ostali smo bez svega. Deca nemaju ni čarape, a kamoli nešto drugu. Uspeli smo da iz kuće uzmemo samo dokumenta i nekoliko tehničkih uređaja, a sve ostalo je potpuno izgorelo. Sva dečija odeća, uspomene, djačke knjige, igračke, sve je izgorelo. Godinama smo se mučili da bi deci obezbedili krov nad glavom. Konačno smo prošle godine skupili novac da bi kupili montažnu kuću, plac nam je poklonio moj otac i taman kad smo se skućili i kupili novi nameštaj, sada moramo sve iz početka“,izjavila je Dragana Marković novinarima.

Iako su najpre sami pokušali da saniraju požar Markovići su u jednom trenutku morali da napuste objekat. Po njihovim rečima vatrogasci su stigli sat vremena kasnije i od kuće je ostalo samo zgarište. Ova porodica tako je ostala bez ičega.
Markovićima će po prvim informacijama pomoći mionička opština. U izjavi medijima predsednik opštine Boban Janković je rekao da će im najpre biti obezbedjen nužni smeštaj potom garderobu i hranu. "To su prvi koraci koje ćemo napraviti da bismo pomogli ovoj četvročlanoj porodici", rekao je Janković.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.