Hoće li Nova Srbija u Valjevu ispoštovati svog predsednika?

imageDok Velimir Ilić lider Nove Srbije najavljuje razlaz sa naprednjacima , GO Nove Srbije u Valjevu ćuti. Ilić poručio članstvu da ko hoće može zarad ličnih interesa preći u naprednjake, ali da on ostaje dosledan. Izlazak odbornika Nove Srbije u Valjevu značio bi da SNS nema većinu.

Nakon što je postalo izvesno da premijer Aleksandar Vučić nema nameru da lidera Nove Srbije Velimira Ilića postavi za direktora Koridora , Ilić je najpre u gostovanju televiziji u Šapcu izjavio da napušta koaliciju jer neće dozvoliti da ga neko ponižava, a zatim istu informaciju potvrdio i nacionalnim medijima.
Za nastup Nove Srbije Ilić kaže da je bio korektan , ali da očito nisu korektni naprednjaci. Kako je Novu Srbiju napustila Dubravka Filipovski koja se očito nije složila sa liderom svoje partije , postalo je jasno da pojedini ljudi Nove Srbije imaju interes da ostanu u koaliciji pa i da se ne slažu sa predsednikom svoje stranke. „ Posle predsedništva stranke prebrojaćemo se i videti ko ostaje deo vlasti, a ko će ubuduće biti opozicija. Ja lično, prema naprednjacima nemam nikakvu obavezu. Imam samo obavezu prema građanima Srbije i obavezu da zaustavim propadanje Srbije. Red je da prestanemo da se foliramo i da više ne pričamo bajke , već da se uradi nešto konkretno“, rekao je Ilić za list Danas.

Iako se u ovom trenutku u Valjevu niko ne oglašava ni Nova Srbija ni naprednjaci ostaje činjenica da bi izlazak Nove Srbije u Valjevu iz koalicije na naprednjacima zapravo značio dva odbornika manje u odborničkim klupama SNS-a. Pad sa 26 na 24 odbornika značio bi da da bez SPS-a, naprednjaci nemaju većinu.
Ove činjenice svesni su očito u Novoj Srbiji jer kako Vamedia saznaje već postoje zahtevi prema SNS-u. Kako Vamedia saznaje, Radovan Vlajković traži za sebe, ni manje ni više , mesto pomoćnika gradonačelnika.
Istini za volju Nova Srbija prošla je u Valjevu kao i na republici. Po gotovo prepisanom šablonu iz ranijih godina NS nije dobila nijednu zanačajniju funkciju.
S obzirom da je svojevremeno u Valjevu upravo zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma u trenutku kada je Nova Srbija najavila izlazak iz koalicije došlo do podele unutar Nove Srbije , a Vlajković zauzeo mesto predsednika GO, upravo na stavu da se reč predsednika stranke mora poštovati , pitanje je da li će Vlajković i ovoga puta ispoštovati svog predsednika?

Velimir Ilić govorio je i o Koridorima koji su trebali koaliciono da pripadnu njemu , ali to SNS nije ispoštovao za sada, ali je isto tako govorio i o tome da je svestan da lični interesi pojedinih članova mogu biti presudni da neko napusti NS. Da li bi baš to mogli uraditi odbornici Nove Srbije?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.