Četiri sportska kluba sa imenom Gorenje

imageČetiri valjevska sportska kluba od danas će svom nazivu dodati i ime Gorenja. Na potpisivanju ugovora izmedju sponzorisanih klubova i Gorenja istaknuto da su izabrani klubovi koji imaju najveći broj učlanjene dece u njima.

„Gorenje“ će sponzorisati Vaterpolo klub „Valjevo“, Odbojkaški klub „Va 014“, Fudbalski klub „Radnički“ i Rukometni klub „Metalac“. Grad Valjevo posredovao u je u pregovaračkom procesu izmedju Gorenja i klubova. „ Mislim da nikada do sada jedan ovakav dogadjaj nije upriličen u Valjevu i da nikada do sada nismo imali kompaniju koja sponzoriše ne jedan već četiri sportska kluba. Glavni i osnovni kriterijum prilkom odabira klubova je bio broj mladih selekcija , broj mladih ljudi koji su uključeni i u pitanju su klubovi koji se odliikuju vrlo kvalitetnim radom sa mladjim selekcijama.Ovde se zapravo radi o klubovima koji imaju uspešne škole. Izuzetno smo zahvalni Gorenju koje se uključilo i prižilo podršku našim klubovima pomažući i samom gradu u nameri da podržimo mlade ljude u sportu. Pokazalo se već da ulaganje u surovi profesionalizam ne vodi ničemu i neslavno se završava. Potpuno je drugačija situacija sa klubovima koji imaju svoj podmladak, a kada i taj podmladak osvaja trofeje tada možemo reći da imamo budućnost sporta u našem gradu“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, zahvaljujući se kompaniji Gorenje.

image Direktor Gorenja u Valjevu Boris Pavčnik prilikom potpisivanja sporazuma posebno je naglasio da je Gorenje oduvek bilo visoko društveno odgovorna kompanija koja je shodno svojim mogućnostima uvek pomagala mlade ljude ki njihov rad. „ Društveno smo odgovorna kompanija koja daje podršku radu sportskih klubova u gradu Valjevu. To iskazujemo u davanju godišnjih donacija , a ove godine za tu namenu smo opredelili 6 miliona dinara. I želeli smo da se taj iznos podeli izmedju što više klubova, pogotovo onih koji angažuju što više dece i mladih.Nadam se da ćemo na ovaj način nastaviti saradnju i u narednim godinama“, rekao je Pavčnik.
Zoran Jokić predsednik VK Valjevo zahvalio se na sponzorstvu i istakao da je ovaj klub za samo 6 godina postojanja postigao izuzetne rezultate.“ U samom osnivanju smo pokušali da se obratimo raznim firmama za pomoć. Kako smo stasavali i okupili oko 150 dečaka i devojčica , ostvarili plasman u Prvu A ligu , obratili smo se kompaniji Gorenje i gradu Valjevu i zaista se zahvaljujemo na sponzorstvu i nadam se da ćemo sredstva opravdati“, rekao je Jokić.
Reči zahvalnosti imao je i Ivan Jakovljević predsednik OKVA014. „ Do sada smo svuda predstavljali grad gde smo nastupali i to ćemo sada činiti i sa kompanijom Gorenje . Mislim da ćemo opravdati uložena sredstva jer za nas je ovo obaveza da postižemo još bolje rezultate“, rekao je Jakovljević

image U ime Fudbalskog kluba „Radnički“ na opredeljenim sredstvima kompaniji Gorenje zahvalio se predsednik kluba Dejan Joksimović koji je istako da klub ima preko 200 dečaka koji se takmiče u pet uzrasnih kategorija. „Takmičimo se sa najvećim klubovima u Srbiji i mnogo će nam značiti ova pomoć u tome , na nama je da postignemo još veće uspehe“, rekao je Joksimović.
Na kraju potpisujući ugovor u ime Rukometnog kluba „Metalac“, predsednik Miroslav Gajić je istakao da u ovom klubu ne „jure“ vrhunske rezulatate većš pre svega žele da se omladina bavi sportom.“ Uzimajući u obzir da Gorenje ima sedište u velenju, a velenje izuzetno jak rukometni klub mi smo napravili i jednu dobru saradnju sa njima . Njihov predstavnik gospodin Mirko Meža je spreman da nam pomogne u onome što namapre svega nedostaje , a to je stručni rad sa decom školskog uzrasta.Najveći deo novca koji nam je ovim sponzorstvom omogućilo Gorenje biće upravo usmeren na te mladje kategorije i rad sa decom“, rekao je Gajić.
Zamenik gradonačelnikia Jeremić još jednom je na kraju potpisivanja ugovora podsetio prisutne da grad valjevo svim klubovima omogućava besplatno korišćenje postojeće sportkse infrastrukture.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.