Veće o novim cenama parkinga i izmenama u novom budžetu

imageGradsko veće usvojilo je više amandmana na budžet za 2017. godinu, ali i programe poslovanja tri valjevska javna preduzeća. Grad Valjevo uspostaviće saradnju sa drugim gradovima i opštinama u slivu reke Kolubare, a definisane su i nove cene za parkiranje.

U cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elemenatrnih nepogoda i drugih nesreća Grad Valjevo uspostaviće saradnu sa drugim gradovima i opštinama u slivu reke Kolubare.“ Najpre su gradovi u slivu reke Morave napravili jednu ovakvu saradnju, onda smo mi sa Kancelarijom za obnovu dogovorili da uradimo to isto kad je u pitanju sliv reke Kolubare. Iz ove saradnje koja je usmerena ka smanjenju rizika i oporavku nakon elementarnih nepogoda proisteći će i niz zajedničkih projekata i inicijativa. Reka Kolubara nam je pokazala da ona nije samo problem jednog grada već više njih. Ukoliko jedan grad preduzme sve mere na zaštiti , a drugi to ne uradi dolazimo do efekta kao da niko ništa nije preduzeo i zato ćemo smanjiti te rizike i delovati zajedno“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Gradsko veće danas je usvojilo i nekoliko amandmana na budžet za 2017. godinu i one se odnose na izmene pozicije tekuće subvencije javni nefinansijskim preduzećima i organizacijama gde se iznos od 15 miliona menja u iznos od 30 miliona dinara. Preduzeću Stubo Rovni umesto ranije kapitalne subvencije od 27,9 miliona opredeljuje se iznos od 12,9 miliona za kapitalne subvencije  , ali se uvodi i klasifikacije Usluge po ugovoru na iznos od 15 miliona dinara.

Gradsko veće prihvatilo je i amandman na  raniju odluku o ceni parking servisa u Valjevu pa su novoustanovljene cene sledeće:
Crvene zona
-40 dinara po satu
-rezervisani parking  pravna lica 7830 dinara
Plava zona
– 25 dinara po satu
-dnevna taksa  za parkiranje 112 dinara
– pretplatna parking karta na mesčenom nivou za pravna lica 1675 dinara, a za fizička 1340
-taksa za rezervisani parking za pravna lica na mesečnom nivou 6710 dinara
-taksa za povlašćenu parking kartu, stanari na mesečnom nivou 330 dinara.
Visina takse za neplaćeno parkiranje ostala je 1100 dinara.

Gradsko veće danas je usvojilo i izveštaje o poslovanju tri javna preduzeća Toplane, Vidraka i Vodovoda.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.