Valjevci čitaju

      Нема коментара на Valjevci čitaju

imagePrepuna knjižara Lagune za Noć knjige potvrdjuje i tvrdnju Biblioteke u Valjevu da Valjevci čitaju.

Infomratička pismenost i u Valjevu jednim delom uzela je danak staroj dobro knjizi , ali da se od čitanja knjiga u njihovom izvornom i osnovnom obliku nije odustalo svedoči slika prepune knjižare Laguna za vreme trajanja Noći knjige. Te večeri Laguna je istakla popuste, a na red da se knjiga plati čekalo se i po petnaest minuta.
„Valjevci čitaju, tu nema sumnje. Više se čita beletristika nego recimo klasici ili neka ozbiljnija literatura, ali zaista čitaju“, kaže direktorka Biblioteke Violeta Milošević.

Sada kada se knjige mogu pronaći u elektronskom obliku bilo je pravo iznenadjenje videti prepunu knjižaru, a Valjevci su kupovali sve bez razlike, a pravo iznenadenje bila je nova knjiga Mirjane Bobić Mojsilović koja je tog dana i objavljena. Kupovalo se za prijatelje jer slede praznici , za decu, sebe bez razlike.

„ Činjenica je da Valjevci više čitaju beletristiku jer ona opušta to je relaksirajuća literatura, ali ima onih koji čitaju sve . Ponekad se bune kada nešto ne nabavimo odmah i donose nam čak i gradjani knjige. Postoje čitaoci koji odmah po objavljivanju kupe knjigu i kad je pročitaju poklone je Biblioteci. Domaći pisci se manje čitaju nego strani“, objašnjava Miloševićeva.

Laguna je dobro zaradila te večeri u Valjevu, ali sigurno su u većem dobitku bili Valjevci čije su kućne biblioteke postale bogatije za nekoliko knjiga.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.