Redovan program operacija možda od ponedeljka?

imageU Saopštenju za javnost Opšte bolnice u Valjevu se navodi da bi se situacija sa obustavom operacija mogla stabilizovati od ponedeljka. Za to je neophodno kako kažu, da se sastane UO RFZO kako bi razmotrio treći aneks ugovora sa Opštom bolnicom u Valjevu.

Valjevska bolnica oglasila se Saopštenjem za javnost nakon što je obelodanjena informacija da u decembru zbog nedostatka sanitetskog materijala neće biti redovnih operacija . U Saopštenju se navodi: “Nakon donete odluke o uvođenju restrikcija u operativni program u Operativnom bloku Opšte bolnice Valjevo, u ustanovi se od 3. decembra rade samo hitne intervencije, maligniteti, kao i neophodne intervencije kod trudnica i dece. Zbog potencijalnog probijanja sredstava koja su odobrena od strane RFZO, za nabavku sanitetskog materijala, v. d. direktor dr Zoran Đurić je odmah o nastaloj situaciji obavestio Ministarstvo zdravlja, centralu RFZO i filijalu u Valjevu.
U duhu dobre saradnje i dijaloga koji bi doveo do brzog rešenja u utorak je održan sastanak u centrali RFZO na kome su izloženi problem v.d. direktorki RFZO dr Verici Lazić. Na sastanku je podnet treći aneks ugovora o sredstvima za 2016. godinu, kojim su tražena dodatna sredstva na određenim pozicijama, konkretno za nabavku sanitetskog materijala. Do kraja nedelje će biti održan Upravni odbor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, nakon koga će biti doneta odluka o aneksu ugovora. Možemo očekivati da već od ponedeljka dođe do stabilizacije i normalnog funkcionisanja operativnog programa u Opštoj bolnici Valjevo”.
Vamedia podseća da se odmah nakon objave informacije o obustavi operacija u Bolnici oglasio RFZO I naveo da su oni čak povećali sredstva Bolnici , objasnivši da oni nisu krivci za novonastalo stanje. Zanimljivo je da se kako se može uočiti iz Saopštenja Opšte bolnice, ovoga puta se radi o trećem aneksu ugovora što znači da je zbog loše planiranog programa od strane rukovodstva bolnice Fond već u dva navrata izlazio u susret izdvajajući dodatna sredstva. Takodje postavlja se I pitanje , na koje još nema odgovora , zašto se treći aneks traži tek sada kada je obustavljen redovan program operacija, odnosno zašto to nije učinjeno ranije kako bi program operacija bio neometano nastavljen?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.