Bosis dobio potvrdu da je društveno odgovorno preduzeće

imagePreduzeće Bosis iz Valjeva jedno je od 20 kompanija iz cele Srbije koje su ispunile kriterijume da se nađu na prvoj srpskoj CSR Indeks listi kompanija koje primenjuju principe društveno odgovornog poslovanja.

Na svečanosti koja je upriličena prošle nedelje na konferenciji CSR forum u Beogradu u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje Bosisu je uručen sertifikat kojim se potvrđuje da je način na koje ovo preduzeće posluje ocenjeno visokom ocenom i da zadovoljava kriterijume društveno odgovornog preduzeća.
Bosis se tako našao u prestižnom društvu velikih kompanija koje posluju u Srbiji, kao što su Coca Cola HBC, Telenor, Heineken, Philip Morris, Societe Generale banka, Erste banka, Banca Intesa, Telekom Srbija i drugi.
Marija Pantelić, menadžerka za ljudske resurse preduzeća Bosis, je primajući ovo priznanje izjavila da je to potvrda višegodišnjih napora koje ovo preduzeće ulaže u uspostavljanje jasnih principa društveno odgovornog poslovanja koje obuhvata odgovorno ponašanje prema zaposlenima, poslovnim partnerima,dobavljačima, zaštiti životne sredine i lokalnoj zajednici. Ona je istakla i da društveno odgovorno poslovanje nije rezervisano samo za velike strane kompanije, već da i domaća preduzeća mogu i moraju da se ponašaju odgovorno i da primenjuju principe društveno odgovornog i održivog poslovanja.
Menadžment preduzeća Bosis se povodom dobijanja ovog priznanja zahvaljuje pre svega svim zaposlenima koji iz godine u godinu čine velike napore da ovo preduzeće ostvaruje sve bolje rezultate. Ovo priznanje je i velika obaveza da u 2017. godini u kojoj Bosis obeležava 35 godina svog postojanja ti rezultati budu još bolji.
CSR Indeks Srbija je prva nacionalna platforma za procenu društvene odgovornosti kompanija u Srbiji, a pokrenule su ga Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a. To je alat kojim se prepoznaju, nagrađuju i promovišu dobre prakse poslovanja u Srbiji koje su u skladu sa principima održivosti
Bosis je regionalni lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže inspirisan vizijom da dobro upakuje sve brendove. Kompanija u 2017. slavi 35 godina postojanja i 100% je u privatnom vlasništvu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.