„Što Valjevo stvori -Valjevu se vraća“

imageU Domu vojske Srbije sinoć je u Beogradu održan skup „Razglednica valjevskog kraja“. Valjevci su za ovu priliku gostima u Beogradu predstavili kulturne ustanove grada i turističku ponudu, ali i zatražili veće učešće u privrednom razvoju grada.

Valjevci iz Valjeva sinoć su bili gosti Valjevcima u Beogradu i kroz zanimljiv program predstavili najpre kulturne ustanove grada , ali turističku ponudu.
" Neki tvrde da je iz Valjeva otišlo sve što valja , ali rekao bih da to ipak nije baš tako. Valjevo danas ima značajna imena i u Valjevu. Ali večeras bih od Vas zatražio da nam pomognete upravo u tome . Da zajedničkim snagama i naporima zadržimo mlade ljude u Valjevu. Na žalost naš grad ne razlikuje se od drugih u Srbiji po broju mladih školovanih ljudi koji odlaze iz svog rodnog grada. Upravo to je naš zajednički zadatak da osnaživši Valjevo ponudimo razloge mladima da u njemu ostanu. Pre neku godinu prvi put sam izgovorio jedan slogan u koji i večeras verujem i koji ću podeliti sa Vama : "Što Valjevo stvori , Valjevu se vraća", rekao je zamnik gradonačelnika Dragan jeremić na otvaranju ovog skupa.
Violeta Milošević, Vladimir krivošejev, Miloš Smiljanić,Vojislav Jovanović, Ana Marković, direktori Biblioteke, Muzeja,Centra za kulturu, Galerije i TO prateći slajdove govorili su o književim nagradama koje Valjevo dodeljuje, Desanki Maksimović, Brankovini, Tešnjarskim večerima, Kuli Nenadovića, Divčibarama, Ljubi Popoviću. U kulturno umetničkom delu programa nastupili su kvartet Feniks iz Muzičke škole, KUD Abrašević, glumci Branko Antonić i Katarina Vićentijević.

Valjevcima u Beogradu saopštena je i namera da u Beogradu bude otvorena i kancelarija Grada Valjeva, a organizator ovog skupa bilo je Udruženje Valjevaca u Beogradu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.