Saopštenje DS-a povodom tragičnih događaja u Valjevu

imageGO DS-a u Saopštenju za javnost pozvao na moralnu i materijalnu odgovornost gradske čelnike zbog izostanka osvrta na tragičan dogadjaj u Valjevu.

„U ponedljak je u Valjevu sahranjen mladić Damjan Dragojlović, čijoj porodici upućujemo najdublje saučešće zbog tragedije koja ih je zadesila. Saosećamo i sa povređenima, ali i sa mladićem koji je pucao u nedelju u valjevskom kafiću. Svi smo mi žrtve vremena u kome živimo i poremećenih vrednosti u našem društvu.

Ova vlast u državi i u Valjevu nema kapacitet da napravi bilo kakav pomak na bolje. Na žalost, njihova činjenja i nečinjenja svaki dan to dokazuju. Poslednje u nizu je i sramno saopštenje sa sastanka Saveta za bezbednost grada Valjeva, u kome se niti jednom rečju osvrću na tragične događaje koji ovih dana potresaju Valjevo – ubistva, ranjavanja, paljenja automobila, prebijanja građana, napadi noževima….

Sramno je i da u danima kada je bezbednost građana u Valjevu ozbiljno narušena, najviši organ grada, na čelu sa gradonačelnikom, konstatuje da je situacija u gradu stabilna!

Valjevski Savet za bezbednost je više zabrinut za bezbednost premijera, šaljući poruku podrške republičkim službama bezbednosti, nego za opšte dobro grada i građana koji su ih izabrali da vode Valjevo.

Građani su sa pravom ogorčeni zbog svega što nam se dešava i zato pozivamo na odgovornost – moralnu i materijalnu, svih kojima je posao da urede i vode ovaj grad. Da li je potrebno još ovakvih tragedija u našem gradu, opšteg privrednog i moralnog propadanja, da se građani uvere da izabrani predstavnici vlasti nisu kadri da se nose sa svakodnevnim izazovima života u našoj sredini?

GO DS Valjevo“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.