Racija diktira radno vreme

imageOd ubistva u valjevskom kafiću gotovo da nema vikenda , a da večernji izlazak ne bude prekinut policijskom racijom. Ovog vikenda mnogi računi ostali su neplaćeni jer su gosti morali da napuste objekte.

Više od deset automobila, najčešće pod rotacijom, na gradskim ulicama slika su vikend provoda u Valjevu . Tačnije, počev od tragičnog dogadjaja ubistva u valjevskom kafiću gotovo da nema vikenda , a da se kafići ne prazne zbog tzv racije odnosno policijske kontrole.

Pretresanje muškaraca i legitimisanje svih prisutnih u ugostiteljskim objektima izgleda da polako postaje deo celovečernjeg provoda u Valjevu. Najpre u Tešnjaru , a ovog vikenda i lokali u Karadjordjevoj ulici bili su objekti pod pretresom i raznim proverama jer uz snage reda u objekte ulaze i brojne inspekcije pa dok inspekcije kontrolišu vlasnika i objekat , policija legitimiše i pretresa gradjane.

Ovakva slika na gradskim ulicama bila je vidljiva davnih devedesetih godina tačnije u vreme porasta stope kriminaliteta u celoj zemlji i brojnih organizovanih kriminalnih grupa. Zanimljivo je da je na poslednjoj konferenciji u PU u Valjevu naglašeno da takve grupe ne postoje , a izneti podaci koji ukazuju da je Valjevo bezbedan grad. Ukoliko su izneti podaci tačni pravo je pitanje iz kog razloga imamo deset automobila policije ispred kafića i pre ponoći za vreme legitimnog dozvoljenog radnog vremena.

image Valjevski ugostitelji našli su se na udaru svih inspekcijskih organa pa je očito da će odluka grada o skraćenju radnog vremena biti najmanji problem koji će imati u narednom periodu.
Savet za bezbednost grada naveo je da je situacija u Valjevu stabilna , ali shodno velikim vikend akcijama policije u Valjevu pitanje je kako bi to izgledalo da situacija nije stabilna.
„ Oko petnaest do 12 ušlo je jako mnogo policajaca u kafić gde smo sedeli. Bila je vika i počelo je legitimisanje , a onda su nam rekli da moramo da napustimo objekat. Izašli smo napolje , svi su stajali ispred lokala , padala je i kiša, a svi su stajali jer smo mislili da ćemo se vratiti unutra jer radno vreme još nije bilo promenjeno. Žene su samo legitimisali , a muškarce su i pretresali. Kad smo shvatili da nam neće biti dozvoljeno da se vratimo unutra svi su se razišli , ali niko nije platio račun za piće koje smo uzeli“, priča sugradjanka koja se našla u trenutku racije u lokalu Taverna.

Grad Valjevo doneo je odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do ponoći.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.