Projekti i problemi Ekonomske škole

imageGradu Valjevu su odobrena sredstva za projekat „Rekonstrukcija fiskulturnog bloka Ekonomske škole“ sa kojim je konkurisao na Javnom pozivu za projekte za program unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno – EIB 8, koji je raspisalo Ministarstvo privrede.Ipak ova škola i dalje ima problem starih dugova, ali i restorana Zlatibor koji treba da bude vraćen starim vlasnicima.

“ Projekat fiskulturne sale uradjen je pre tri godine I konkurisali smo kod ministarstva. Ovo je trenutak da napravio salu kakvu naša deca zaslužuju . Takodje naš klub treba da bude uredjen I verujem da će po završetku sve to imati izgled kakav ova škola zaslužuje”, kaže direktor škole Dragan Timotić.
Ovim projektom nisu predvidjena sredstva za sprave I opremu za salu .Očekivanja su da početkom godine počne realizacija projekta kako bi do kraja prvog polugodišta sala bila u funkciji.
Projektom će se u potpunosti finansirati rekonstrukcija fiskulturne sale, zamena poda, nove vodovodne, kanalizacione i elektro-instalacije, zidovi, izolacija, nova stolarija. Ukupna vrednost projekta iznosi 9.045.120,00 dinara. Grad Valjevo za realizaciju ovog projekta izdvaja 5.276.320,00 dinara, a Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije 3.768.800,00 dinara.
Ekonomska škola trenutno radi na izradi projekta za rekonstrukciju amfiteatra škole, a Timotić je novnarima najavio I da će škola konkurisati na više mesta u vezi rekonstrukcije toaleta I krova škole.

image Ipak ova škola I dalje pokušava da reši stare dugove koji su u jednom trenutku prevazišli deset miliona dinara, a nastali su pre Timotićevog dolaska na mesto direktora. Istovremeno jedan od velikih problema jeste činjenica da će ova škola morati da vrati restoran Zlatibor vlasnicima po osnovu restitucije. “ Mi zakon moramo poštovati , ali pokušavamo da nadoknadimo školi sve ono što je u proteklim godinama uradila.Postoji tu jedan dogradjeni deo , a vlasnik traži da mu se objekat vrati u naturalnom obliku što nama stvara dodatni problem . Podneli smo tužbu Upravnom sudu, ali po svemu što je do sada rečeno mi moramo da plaćamo zakup vlasniku I da se iselimo u roku od tri godine . Mi smo pokrenuli proces legalizacije tog dogadjenog dela”, objasnio je Timotić.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.