146 godina Gimnazije

imageValjevska gimnazija danas obeležava 146 godina postojanja.  Gimnazija će ovaj značajan datum obeležiti kroz nekoliko aktivnosti. Najpre večeras koncertom u samoj školi, a u toku dana  i predstavom na nemačkom jeziku u Centru za kulturu.

„Na današnji dan pre 146 godina otpočela je sa uspešnim obrazovno-vaspitnima radom naša, Valjevska gimnazija. Skoro vek i po Valjevska gimnazija gradi imidž škole koja insistira na visokim dometima svojih učenika u nauci i kulturi, koja istinski ceni znanje i razvija kreativnost, i postiče radoznalost i slobodoumnost. Zbog svojih vanserijskih rezultata u radu sa mladim ljudima naša škola uživa visok ugled ne samo u našem gradu, među našim sugrađanima, već i u kulturnoj i naučnoj javnosti Srbije koja ume da ceni i priznaje prve vrednosti. U očekivanju da sadašnje generacije učenika i profesora Valjevske gimnazije ostanu na jedinom mogućem putu – putu vrednog rada, kulture, pune posvećenosti nauci, znanju i stvaralaštvu, svim nekadašnjim i sadašnjim učenicima i nastavnicima i svim prijateljima Valjevske gimnazije iskreno čestitam 146. rođendan naše škole i želim da s ponosom jo dugo čuvaju i unapređuju tradicije Valjevske gimnazije – škole blistave prošlosti, ugledne sadašnjosti i, verujem, svetle budućnosti“naveo je u čestitki učenicima i kolektivu direktor Gimnazije Vojislav Andrić.
Povodom obeležavanja jubileja većeras će u 20h u Gimnaziji biti održan koncert pod nazivom „Tragom zlatnih stepenica“ u kome učestvuju učenici Muzičke škole , a u Centru za kulturu u toku dana i predstava „Gospodja ministarka“, na nemačkom jeziku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.