Exploratorium

      Нема коментара на Exploratorium

imageEksploratorijum je multidisciplinarni program u čijem radu učestvuju polaznici različitih obrazovnih programa ISP i namenjen je onim polaznicima koji su bar jedny godinu učestvovali u radu izabranog programa i koji su već radili samostalne istraživačke projekte.

Ovogodišnji jesenji Eksploratorijum je posvećen mogućnostima pokretanja sopstvenih kompanija koje se bave naukom.

Želja je da se pokaže da se naukom može baviti i u privredi. Zbog toga su angažovani nekadašnji petnički polaznici, koji danas rade u različitim firmama i kompanijama, kod nas i u svetu, koje imaju razvojne sektore ili su na neki način naslonjeni na nauku (i prirodne i društvene) sa molbom da nam pomognu u pripremi programa seminara. Svi oni će preneti svoja iskustva i biće na raspolaganju za diskusije i sva pitanja.

Poseban akcenat će biti na pokazivanju da se svaka oblast koja je zastypljena u petničkom obrazovnom programu, uz dobru ideju, kvalitetne ljude i dobru izvedbu može pretočiti u posao. Posebno će biti istaknuta neophodnost saradnje izmeđy različitih oblasti i interdisciplinarnost.

Predavači će biti ljudi koji su po profesiji lingvisti, programeri, sociolozi, biolozi, astronomi, matematičari…

Polaznici će imati priliku da vide da naukom i istraživanjem može da se bavi i kroz sopstvena preduzeća i da to može (i treba) da bude veoma zanimljivo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.