Putevi Srbije obećali rasvetu na Divčibarama

imagePo najavama iz Puteva Srbije do kraja godine bi na Divčibarama u Valjevskoj ulici trebalo da bude uradjena rasveta. U razgovorima sa Direkcijom Putevi Srbije istakli da za ovu godinu nemaju sredstava za ulice u Valjevu koje pripadaju njima.

Zaključak nakon održanog sastanka Puteva Srbije i gradske Direkcije za urbanizam bio je da će glavna ulica na Divčibarama dobiti rasvetu. “ Razgovrali smo sa njima o mnogo toga i dobili uveravanja da će Putevi Srbije uraditi rasvetu na Valjevskoj ulici Taj posao po njihovim najavama trebalo bi da bude završen do kraja godine tako što će oni direktno naložiti PZP-u da uradi podzemne kanale kako bi se nakon toga asfaltirao i trotoar , a oni će postaviti rasvetu“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora Direkcije za tehnička pitanja.
Putevi Srbije su u oktobru prošle godine uradili asfaltiranje pomenute ulice u vrednosti od 60 miliona dinara. Iako su Putevi Srbije obećali da će ulica od pumpe do Vidikovca biti uredjena sa trotoarima, rasvetom i mostovima u vrdnosti od 200 miliona , konačna odluka ovog preduzeća bila je 60 miliona dinara pa su izostali i rasveta i mostovi. Po novim najavama trebalo bi da bude uradjena sada i rasveta.

image Putevima Srbije takodje pripadaju i delovi Radničke ulice, Majora Ilića i Dušanove. Trifunović kaže da je i o tome bilo reči na sastanku. “ Izjavili su da u ovoj godini nemaju sredstava za to . Godinama sa njima razgovramo o tome i postoji neko obećanje da će uraditi rekonstrukciju Radničke ulice i samu raskrsnicu sa Knez Miloševom.I sami znate da je taj deo kolovoza uništen . Postoji najava za to pored onoga što su uradili na Duplim trakama. Do sada su na Duplim trakama uradili nekih 3 kilometra“, kaže Trifunović.

Rebalansom gradskog budžeta sa pozicije Divčibare Direkciji su povučena sredstva jer kako se moglo čuti, nisu rešeni imovinsko pravni odnosi da bi se moglo pristupiti izvodjenju radova.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.