Neverovatna snaga volje Gorana Nikolića

imageMaratonac Goran Nikolić danas je na svojoj karti koja ga trčanjem vodi kroz 55 gradova stigao i u Valjevo. Nikoliću koiji je inače sjajan sportsita sa invaliditetom, ovo je 43. maraton.

Goran Nikolić koji vidi samo 5% na jedno oko odlučio se za maraton u nameri da animira javnost i privredne subjekte da pomognu u nabavci sportskih rekvizita.
Interesantno je da je Nikolić danas u Valjevo stigao baš na Medjunarodni dan slepih i slabovidih.“ Ovaj dan je prilika da se demonstriraju kreativni, intelektualni i fizički potencijali ove kategorije osoba sa vizuelnim invaliditetom, ali i prilika da se ukaže na njihov društveni položaj“, kaže Nikolići dodaje da je položaj osoba sa invaliditetom nedeljiv od situacije u kojoj je cela društvena zajednica. „Pozivam ljude u svim nadležnim institucijama da odgovornije pristupe ovom pitanju i podrže, bar u ovom segmentu koji ja promovišem, razvoj kolektivnih paraolimpijskih sportova“ rekao je Nikolić.

image Da nikad ne treba odustati i ne treba se predati , glavna je Goranova poruka ne samo slepim i slabovidim već i sportistima. Goran je pokrenuo akciju „55 maratona za 55 dana“ sa ciljem da se prikupe sredstva za nabavku dodatne opreme i za izgradnju kampa za slabovidu decu i omladinu.
Svoju trku Nikolić je započeo 3. septembra i deonice koje prelazi izmedju gradova maratonske su dužine svakog dana, 42,195 km. Njegova maratonska trka prijavljena je Ginisu, a ideja je da za 55 dana istrči 55 maratona.
Pokrovitelj akcije je Rotari distrikt 2483, domaćin Goranu Nikoliću i njegovom timu u gradu na Kolubari bio je Rotari klub Valjevo.
„ Svi bi trebalo da budemo solidarniji i pomažemo jedni drugima“, rekao je predsednik Rotari kluba Valjevo Aleksandar Urošević.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.