Ko je budući direktor Poleta?

imageNakon što je Gradsko veće donelo odluku o smeni direktora Poleta Dragana Brankovića pred odbornicima će se naći i kadrovsko rešenje koje bi trebalo da ga zameni. U opticaju su dva imena , po nezvaničnim saznanjima Vamedie , jedno je nekadašnji direktor Prvoslav Adžić , a drugo je Ljubinko Andrić tržišni inspektor.

Zbog lošeg poslovanja na sednici 3. avgusta Gradsko veće donelo je odluku o razrešenju Dragana Brankovića direktora JKP Polet i u obrazloženju njegove smene navelo: da direktor u vršenju svoje dužnosti nije preduzeće vodio sa pažnjom dobrog privrednika, nije preduzimao raspoložive zakonske mere za naplatu dopsleih potraživanja usled čega je u 2015. godini došlo do otpisa zastarelih i nenaplativih potraživanja u iznosu od 1,5 miliona dinara. Na teret Brankoviću stavlja se i činjenica da najavljene investicije nisu realizovane dug uvećan čak tri puta , a zarade zaposlenih odnose 66% budžeta.Kako se tada moglo čuti Nadzorni odbor preduzeća upravo je prvi uradio analizu poslovanja u ovom preduzeću i u Odluci koju je dostavio gradu kao osnivaču se navode upravo ovi razlozi zbog kojih se traži razrešenje direktora. Ovaj dopis gradu potpisao je predsednik NO Ljubinko Andrić koji je ispod potpisa i rukom dodao da je direktor odbio da preda pečat.

image U javnosti se već odavno spekuliše imenima novog direktora Poleta i medju njima dva su za sada najizvesnija . Najpre je mnogo govora bilo o Prvoslavu Adžiću nekadašnjem direktoru Poleta. Na sednici Skupštine Dragan Branković je rekao da je Polet plaćao kažne za stočnu pijacu, a da je prijave podnosio šef stočne pijace Adžić. „Poslednja takva kazna odnosi se na neodržavanje WC-a u iznosu od 50 000 dinara. Taj čovek trenutno vodi dva spora protiv Poleta , a zna se da je ranije već naplatio ozbiljne sume novca. jedan spor kojim sada traži da mu se isplati topli obrok i drugi kojim traži da mu se isplati razlika u zaradama u iznosu od 700 000 dinara. Ne postoji čovek u Poletu koji nije mobingovan krivičnim i drugim prijavama. da li verujete das u po prijavi došli inspektori iz Beograda da provere kvalitet vazduha na stočnoj pijaci? Ja sam dobro živ”, rekao je Branković.
U izjavi za Vamediu svojevremeno Branković je objasnio i da je isti Adžić u jednom trenutku zakočio isplatu zarada jer devet meseci nije dozvolio izmenu člana 51 u pravilniku o radu preduzeća.
U izjavi VTV-u Prvoslav Adžić pominje i svoj slučaj nelegitimnog otpuštanja od strane ranijeg direktora Ćosića na osnovu kog je sudskom presudom posle pet godina vraćen na posao , a pri čemu mu je „Polet“ isplatio 5 miliona dinara odštete. Adžić je svojevremeno čak 11 godina bio direktor ovog preduzeća , trenutno je član Nadzornog odbora, predsednik sindikata i šef stočne pijace. Na osnovnu platu po saznanjima Vamedie Adžić mesečno prihoduje i pet hiljada dinara po osnovu članstva u NO , a i 6000 dinara po osnovu putnih troškova jer tvrdi da od mesta stanovanja u Brdjanima do Beloševca menja dva prevoza. Istovremeno javna je tajna da je Adžić vlasnik tri lokala na Novoj pijaci .

image „Da to jeste tačno . Interesantno je samo da se ta imovina naslanja na imovinu „Poleta“. Mi sada imamo ozbiljan problem sa vlasnicima lokala ovde na Novoj pijaci jer im nije dozvoljeno knjiženje lokala na sebe . Razlog tome je što su lokali prodati bez tehničkog prijema objekta , a nisu ni katastarski izdeljeni. Mi moramo vrlo brzo da rešimo te probleme jer ljudi srazlogom negoduju. Bilo bi lepo da javnosti ili ovim ljudima kaže nešto o tome, ne znam zašto nije“, zaključuje Branković.
Adžića uskoro očekuje i penzija.
Kao drugi kandidat za mesto direktora sve češće se govori o Ljubinku Andriću tržišnom inspektoru inače predsedniku NO JKP Polet, koji je valjevskoj javnosti više poznat kao neformalni vodja odraganizacije Četnici Valjevo. Ova grupacija poslednji put je u Valjevu pominjana kada je bila učesnik napada na „Žene u crnom“ u Valjevu. Naime,grupa žena iz organizacije „Žene u crnom“ napadnute su u centru Valjeva, tokom svog mirnog protesta, od strane nekolicine mladića, pripadnika nekoliko navijačkih grupa i grupe „Četnici Valjevo“, koja se inače pojavljuje na skupovima nacionalističkih organizacija.
Ljubinko Andrić vidjen je nakon toga ispred zgrade policije u Valjevu dok je sa grupom pristalica pomente organizacije pružao podršku uhapšenima.
Da Andrić ima sigurne veze u ovoj nacionalističkoj organizaciji svedoči i fotografija koju je Vamedia snimila pre par godina na dan slave grada Valjeva kojoj je Andrić prisustvovao u porti Crkve za vreme svog radnog vremena.

Za kog god direktora da se Skupština odluči , ne treba zaboraviti da razloga za zabrinutost nema ni Dragan Braković koji je iuzabran na konkursu pa će u svakom slučaju po ugledu na troje bivših direktora kojima grad isplaćuje sada 3,2 miliona odštete i on moći da naplati nerealizovane zarade.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.