Rvači u Prievidzeu

imageProteklog vikenda rvački klub Mladost je po 5. put uzeo učešće na međunarodnom rvačkom turniru u zbratimljenom gradu Prievidza u Slovačkoj, u čast olimpijskog pobednika Jožef Svitač, koji se tradicionalno održava već 44 godine.

Na pomenutom turniru učešće je uzelo 11 predstavnika rvačkog kluba mladost među 250 rvača iz 11 zemalja.
Na samoj ceremoniji otvaranja predsednik rvačkog kluba Banik Prievidza uručio je predsedniku rvačkog kluba mladost Dušanu Arsenijeviću zahvalnicu za dugogodišnju saradnju. Treba pomenuti, da jedini valjevski rvački klub ulaže velike napore kako bi održao kontinuitet učešća na ovom takmičenju što su prepoznali i domaćini sa kojima su uspostavljene jake prijateljske veze.
Na samom početku turnira videlo se da neće biti lakog puta do medalja naročito jer su se među takmičarima našli reprezentativci Slovačke, rvači iz Rusije, Ukrajne, Mađarske i Rumunije koji su izuzetno nezgodni protivnici, međutim nakon nekoliko efektnih pobeda do medalja dolaze Bojan Đurđević (zlato), Lekić Vuk (bronza), Bojan Marić (srebro).
Nadomak osvajanja medalje se našao mladi Luka Ranisavljević koji je u konkurenciji sa starijim od sebe zauzeo  4. mesto.
Rukovodstvo Rvačkog kluba Mladost je zadovoljno nastupom svojih rvača, koji su pružili svoj maksimum i dostojno predstavili svoj Grad i svoju Zemlju na ovom izuzetno jakom međunarodnom turniru. Nakon održanog turnira usledili su mnogi pozivi za učešće na raznim turnirima širom Evrope.
Prema rečima Predsednika rvačkog kluba mladost, osvajanje 3 medalje na ovom turniru je rezultat kontinuiranog i pravilnog rada sa mlađim uzrasnim kategorima. Po povratku u Valjevo, nastavljamo istim tempom pripreme za nastupe u Drugoj rvačkoj ligi Srbije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.