Radna grupa za Divčibare

imageGrad Valjevo formirao je radnu grupu za Divčibare na čijem čelu je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Cilj radne grupe su projekti, infrastruktura , korodinacija javnih preduzeća u cilju unapredjenja i razvoja Divčibara.

Grad Valjevo formirao je radnu grupu od devet članova za Divčibare čiji je predsednik Slobodan Gvozdenović gradonačelnik, zamenik David Maksimović, član Gradskog veća i još sedam članova. „ Divčibare i razvoj turizma moraju biti u funkciji kako smo planirali, a pre svega na razvoju infrastrukture i tu na prvom mestu izgradnje kanalizacione mreže od koje ćemo početi , formirana je i radna grupa na čijem čelu sam ja i tu je čćlan Veća David maksimović. Kao što je formirana radna grupa za petnicu na čijem čelu je gospodin Jeremić  i samo formiranje ove dve radne grupe gde su naćčelu prva dva čoveka grada, govori o značaju i nameri ovog gradskog rukovodstva da se ove dve stvari uozbilje i da tu postignemo odredjene rezultate“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović.
On je izrazio nadu da će u najskorije vreme kada su Divčibare u pitanju najpre proveriti projekat , sagledati mogućnosti da se prvo uradi kanalizacija , ako ništa drugo onda za sam centar kako bi budućim investitorima Divčibare u budućnosti posatle još privlačnije .

„Što se tiče Petnice gosposdin Jeremić i ja smo napravili plan i Jeremić će taj plan početi odmah da realizuje i aplicirati za sredstva kod ministarstva kako bi i Petnica u ovom mandatu bila stavljena u funkciju onako kako smo zamislili“, kaže Gvozdenović.

Kad je u pitanju radna grupa za Divčibare u rešenju o imenovanju radne grupe se navode kao zadaci:
-praćenje plana realizacije investicija n Divčibarama
-učestvovanje u iozradi projekata vezanih za Divčibare
-koordinacija javnih preduzeća  i gradskih službi u cilju unapredjenja turističke ponude
-koordinacija javnih preduzeća i gradskih uprava Grada sa ciljem unapredjenja infrastrukture
-analiza postojeće infrastrukture, turističke ponude, komunalnih problema i njihovo rešavanje
-predlaganje drugih odluka Veću i Skupštini vezane za Divčibare
-unapredjenje saradnje sa susednim opštinama koje gravititraju prema Divčibarama
-koordiniranje aktivnosti i završetak progčlašenja Divčibara turističkim prostorom
-definisanje zaključka o najboljem modelu upravljanja protorom Divčibra
-učestvovanje u oizradi planskih dokumenata  i sastavljanje izveštaja o rau Radne grupe na godišnjem nivou i izveštavanje Valjeva o aktivnostima radne grupe.

S.V. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.