Popis i evidencija nezakonito izgrađenih objekata

imageGradska uprava Valjeva obaveštava  građane da će u narednom periodu članovi Gradske komisije za popis i evidenciju nezakonito izgrađenih objekata, nastaviti sa radom na terenu. Nezakonito izgrađeni objekti će se popisivati, u narednom periodu, u užem centru grada.

Nakon dostupnosti satelitskog snimka Republike Srbije, stekli su se uslovi da se dobije kompletniji uvid u i evidentiraju svi objekti koji su nezakonito izgrađeni. Članovi komisija će imati službene legitimacije i rešenje o obrazovanju Komisije. Zbog hitnosti postupka, kao i kratkog roka u kome mora da se završi popis, mole se građani da pripreme dokumentaciju koju poseduju za objekat- građevinsku dozvolu, ili upotrebnu dozvolu.
Komisije će koristiti podatke Republičkog geodetskog zavoda –Službe katastra nepokretnosti Valjevo, pa je moguće da su objekti koji su građeni sa potrebnom dokumentacijom u Katastru nepokretnosti, upisani kao objekti izgrađeni bez odobrenja za gradnju.
Na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, jedinice lokalne samouprave su obavezne da popišu i evidentiraju nezakonito izgrađene objekte na teritoriji grada Valjeva. Cilj popisa je da se ozakoni što više objekata, po najpovoljnijim uslovima.

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.