Još tri mesta u Školi „Smaart“

imageU prvoj valjevskoj školi mentalne aritmetike „Smaart“ u toku je upis za poslednju Primarnu grupu, koju čine deca uzrasta od I do IV razreda osnovne škole za ovu školsku godinu. Ostala su još tri slobodna mesta.

Rad škole zasniva se na metodi „SuanPan“, obrazovno-razvojnom programu koji se bazira na korišćenju abakusa i koji dokazano utiče na jačanje pažnje, koncentracije, memorije i unapređenje mentalnih potencijala dece uzrasta od 5 do 14 godina.
Međunarodni program razvijanja intelektualnih potencijala kod dece “SuanPan” predstavlja rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja. Zbog toga je rad sa decom osmišljen kroz kreativne igre, testove pažnje i stimulativne aktivnosti. 
Po završenom programu, deca rešavaju analitičke operacije, bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za 3 do 5 sekundi. Tu sposobnost zadržavaju do kraja života.
Nastava mentalne aritmetike se odvija jednom nedeljno u prostorijama Škole “Smaart” Karađorđeva 111, i podrazumeva tri vezana časa u trajanju od 40 minuta, osam meseci koliko traje jedan ciklus. Program je licenciran od strane škole Pro-Mens, vlasnika licence za Balkan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.