Zamenjeni zatvarači, vodosnabdevanje normalno

image„Vodovod“ je danas zavrpio radove na zameni zatvarača na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Pantićeva, tako da je vodosnabdevanje u centru grada normalizovano. Radovi su bili vredni dva miliona dinara, a postavljen je komplet modernih zatvarača, najnovije generacije i prvi takve vrste u Srbiji.

Po rečima direktora ovog JKP Đorđa Milanovića, „Vodovod“ u narednom periodu očekuju obimni radovi na izgradnji i rekonstrukciji mreže. „Već u ponedeljak počinju radovi u Sinđelićevoj, od Pantićeve do ulice Vladike Nikolaja, a do kraja sedmice očekujemo i početak radova u delu Jakova Nenadovića. Potom, idemo u naselj Senjak, gde imamo dosta kvarova koje treba sanirati“, kaže Milanović, dodajući da je zamena zatvarača na jednoj od ključnih gradskih raskrsnica bila neophodna kako bi se sprečile veće havarije i duži nestanci vode.
Naime, kako je objasnio doskorašnji tehnučki direktor „Vodovoda“ a sada prvi čovek JP „Kolubara“ Dragan Živanović, sva čvorišta vodovodne mreže u Pantićevoj ulcii su stara, pa se nije moglo obavljati pouzdano zavrtanje ventila. „Odavno je bila planirana ova rekonstrukcija i prošle godine, kada se pojavio proizvod iz Nemačke koji je najsavremenija oprema za mrežu, opredelili smo se da se to uradi na ovoj kritičnoj raskrsnici. Juče su bili pripremni radovi a montaža danas je bila gotova za dva sata. Prednost ovih ventila je što se njima lako manipuliše, pa je zato i distribucija vode laka, a u slučaju kvarova neće morati da se zatvara cela trasa mreže i pola grada ostane bez vode“, kaže Živanović.
Inače, posle rekonstrukcije vodovodne mreže i priključaka u Sinđelićevoj ulici koja počinje naredne sedmice, u taj deo ulice ulazi Direkcija za urbanizam koja počinje rekonstrukciju saobraćajnice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.