Veće razrešilo Brankovića dužnosti direktora

imageGradsko Veće donelo je odluku da razreši dužnosti direktora Dragana Brankovića dosadašnjeg direktora Poleta. Veće Brankovića smenilo zbog kako je navedeno u materijalu: nestručnosti  i nesavesnog obavljanja  dužnosti  i postupanja u vršenju dužnosti direktora. Predsednik NO rukom u izveštaju dopisao da je Branković odbio da preda pečat preduzeća.

Epilog velike rasprave na sednici Skupštine vodjene oko poslovanja preduzeća Polet , analize gubitaka s jedne i rada direktora i zaposlenih sa druge strane, jeste razrešenje dužnosti direktora Dragana Brankvoića. Iako je Branković za skupštinskom govornicom rekao da gubitak od 3 miliona dinara nije značajan te i da je poslovanje imalo niz problema medju kojima nemogućnost podizanja cena usluga, on je Skupštini sugerisao i da je njegova smena zapravo političke prirode.
U materijalu za ovu tačku dnevnog reda u zaključku analize se navodi:i da direktor u vršenju svoje dužnosti nije preduzeće vodio sa pažnjom dobrog privrednika, nije preduzimao raspoložive zakonske mere za naplatu dopsleih potraživanja usled čega je u 2015. godini došlo do otpisa  zastarelih i na+enaplativih potraživanja u iznosu od 1,5 miliona dinara. Na teret Brankoviću stavlja se i činjenica da najavljene investicije nisu realizovane dug uvećan čak tri puta , a zarade zaposlenih odnose 66% budžeta.
Nadzorni odbor preduzeća upravo je prvi uradio analizu poslovanja u ovom preduzeću i u Odluci koju je dostavio gradu kao osnivaču se navode upravo ovi razlozi zbog kojih se traži razrešenje direktora. Ovaj dopis gradu potpisao je predsednik NO Ljubinko Andrić koji je ispod potpisa i rukom dodao da je direktor odbio da preda pečat.
Predao pečat ili ne Branković više nije direktor Poleta , a ko će ga zameniti na tom mestu s obzirom na stanje u javnom preduzeću veliko je pitanje.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.