Završetak Karadjordjeve 15.avgusta

imageKaradjordjeva ulica biće puštena u saobraćaj 15 avgusta. Do potpune finalizacije projekta iz 2010. godine ostaje još stotinak metara na Jadru.

Direktor Direkcije Zoran Trifunović najavio je otvranje Karadjordjeve ulice za 15. avgust. Na susret sa novinarima na gradilištu u Karadjordjevoj došao je sa bivšim direktorom Direkcije , sada zamenikom gradonačelnika Draganom Jeremićem. „ Jedan direktor je započeo rekonstrukciju , evo ja kao drugi je završavam i zahvaljujući rebalnsu budžeta nastavljamo dalje radove. Teža pitanja ostavite zameniku “, rekao je  novi direktor Direkcije našalivši se  sa valjevskim novinarima. Istini za volju prvo pitanje odnosilo se na vremensko trajanje radova u Karadjordjevoj upućeno upravo zameniku gradonačelnika Jeremiću koji je svojevremeno završetak radova najavio za kraći vremenski period.
„ Čekalo se zbog vremena i kiše koja je povremeno ometala radove jer jednostavno tampon mora da se suši ukoliko bi stavili asfalt preko vlažne podloge sve bi brzo potonulo. Takodje čekao se Vodovod da završi svoj deo posla , ali evo sad polako privode se poslovi kraju“, rekao je Jeremić koji se zahvalio novom direktoru Direkcije na nastavku programa i radova. „ Za svaku je pohvalu činjenica da je Direkcija već odradila brojne tendere. Pred njima je oko 50 tendera i svako ko želi da se u to uveri može tu informaciju da pronadje na sajtu Direkcije .U roku od dva dana oni su raspisali 15 novih tendera  koji prate rebalans budžeta“, rekao je Jeremić.

image

Zoran Trifunović smatra da će završetkom ovih radova grad dobiti jednu pravu ozbiljnu celinu kada je u pitanju centralna gradska saobraćajnica. „Na zadovoljstvo svih gradjana sigurno radovi se privode kraju. Ostaje da se u narednom periodu rekonstruiše još jedan mali deo oko stotinak metara na Jadru, ali je to svakako manji zahvat i obim radova u odnosu na sve ono što je ovde uradjeno ,računajući i treću traku u Uzun Mirkovoj ulici koja je pratila ovu rekonstrukciju“, kaže Trifunović.
Nakon Karadjordjeve uslediće radovi u Pantićevoj i Vojvode Mišiće ,a nakon toga sledi Sindjelićeva od Pantićeve do duplih traka. „ Tu se radi novi sloj asfaltnog zastora trotoari. Ostaje i kružni tok na spajanju sa ulicom Vladike Nikolaja . Javna nabavka je završena , takodje još jedan kružni tok očekujte na raskrsnici Mirka Obradovića i Hajduk Veljkove ulice“ , navodi Trifunović.

image S obzirom da  Vodovod radi rekonmstrukciju svih priključaka u Pantićevoj ulici sada nije moguće pristupiti rekonstrukciji same ulice, ali će nakon njihovih radova ulica delom biti sanirana.“Mora se uraditi sanacija kolovoza i sledeće godine je predvidjeno da se uradi Pantićeva u delu gde je radio Vodovod i kuda je prošao Toplovod i kao što je direktor najavio deo Karadjordjeve od Dušanove do Radničke ulice. Takodje biće uradjena i Dušanova i ti radovi će pratiti Vodovod takodje u njihovim radovima.Imamo naznake da će jedna češka kompanija donirati eksperimentalnu led rasvetu koja bi trebalo da traje značajno duže nego ova rasveta tako da će i to biti uradjeno“, doadao je pomoćnik direktora za tehnička pitanja Milan Trifunović.

 

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.