„Čudna jada od Valjeva grada“

imageDok  je sva srpska javnost osudila napad na desetogodišnjeg romskog dečaka gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović zabranio pokretanje postupka protiv N.I., vinovnika ovog dogadjaja dok se „ne dokaže krivica“. Gvozdenović u pokušaju da zaštiti „svog čoveka“ ne haje mnogo za činjenicu da je zaposleni u Upravi delo koje mu se stavlja na teret izvršio za vreme radnog vremena.

Ne može postojati čak ni moralna dilema kada je nasilje nad decom u pitanju , saglasna je društvena zajednica i zakon prema svim članovima te zajednice mora biti isti u nastojanju da se vinovnici kazne, a deca zaštite. 
Slučaj fizičkog nasilja nad desetogodišnjem romskim dečakom koji ispred Uprave svira harmoniku osudjuje društvena zajednica i državni sekretar Nenad Ivanišević , a posebno svaki otac i majka u Valjevu . Dok se vodi istraga u policiji  protiv N.I. , zaposlenog u Upravi koji je osumnjičen za ovo delo, kako valjevski mediji saznaju i prenose, protiv daljeg procesuiranja istog, trenutno je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je obustavio pokretanje postupka s obzirom da je zaposleni delo za koje se sumnjiči izvršio u radno vreme.
 Verovali ili ne , pojedini zaposleni tvrde da je N.I bio vidno iznerviran činjenicom da dečak po ceo dan svira samo jednu pesmu „Čudna jada od Mostara grada“ pa njegov postupak pravdaju na ovaj način.  Možemo li da pretpostavimo da dečak svira ono što zna bez obzira na repertoar koji se nekom dopada ili ne dopada? Treba li uopšte na tu temu da se vodi razgovor? Do sada se jedino načelnik Uprave Aleksandar Vujić Subotić oglasio ovim povodom naglašavajući u Saopštenju prezumpciju nevinosti lica protiv koga je policija pokrenula postupak.
Na koji način bi Gvozdenović mogao opravdati svoj postupak nije poznato .
Možda se njemu takodje ne svidja pesma???
Ili je nešto drugo u pitanju?  

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.