“Valjevsko pivo” stiglo u SAD

image“Valjevsko” je stiglo u SAD u Čikago, čime je počela realizacija posla koji je „Valjevska pivara” sklopila sa čikaškom firmom „Lav imports”, uvoznikom i distributerom za 25 država SAD.

Pošto su prve količine piva u ambalaži od 0,5 i 0,33 litra stigle u Čikago 5. avgusta, najstariji gradski brend je došao do potrošača i to u bocama sa etiketom sa ćiriličnim nazivom piva.
“Reakcije kupaca su odlične, zadovoljni smo početkom posla i očekujemo da će vrlo brzo uslediti nove isporuke. Firma ‘Lav imports’ nam je već ponudila ugovor za ekskluzivnu prodaju u narednih pet godina”, kaže direktor “Valjevske pivare” Aleksandar Rajevac dodajući da je ostalo da se još definišu količine za narednu isporuku “valjevskog” tržištu SAD.
Po njegovim rečima, “Valjevska pivara”, koja je u stopostotnom vlasništvu države, ugovara izvoz piva na još neke daleke destinacije, ali taj projekat je za sada poslovna tajna.
Za prvih sedam meseci ove godine, inače, obim proizvodnje “Valjevske pivare” je na nivou prošlogodišnjeg, ali je očekivanje da će se do kraja godine obezbediti planirani rast od deset odsto fizičkog obima proizvodnje i realizacije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.