Karađorđeva puštena u saobraćaj

imageU saobraćaj je pušten i donji ceo centralne Karađorđeve ulice, do raskrnice sa Uzun Mirkovom. Kako bi kompletna centralna valjevska saobraćajnica bila rekonstruisana, ostalo je još samo sređivanje njenog početnog dela, od Dušanove do Radničke ulice.

Pošto je okončana treća treća faza kompletnog sređivanja Karađorđeve, kako reče danas zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, Valjevo je dobilo 1.700 metara moderne ulice, kao najvažnije saobraćajnice u gradu. Po njegovim rečima, ostalo je još da se rekonstruiše deo na Jadru, od Dušanove do Radničke ulice, čime će Karađorđeva biti u potpunosti obnovljena. Zamenik gradonačelnika napominje da se ubuduće, prilikom izvođenja ovako krupnih radova, mora uskladiti rad izvođača radova i ostalih javnih preduzeća, posebno „Vodovoda“ i „Toplane“.
Inače, vrednost izvedenih radova uključujući i Uzun Mirkovu ulicu u kojoj je uradjena još jedna traka na spajanju upravo sa Karađjorđjevom ulicom, iznosi 43 miliona dinara. Samo prvi deo rekonstrukcije ove ulice finansiran je iz tadašnjeg NIP-a dok su preostale deonice finansirane iz gradskog budžeta.
Po rečima Milana Trifinovića, pomoćnika direktora Direkcije za urbanizam za tehnička pitanja, cela saobraćajnica sa dve kolovozne trake je široka sedam metara, po projektu koji je po svim zakonima i propisima radio CIP. Ostalo je još postavljanje zaštitnih stubića kod Prve osnovne škole i na raskrsnici sa Nušićevom ulicom, kako se vozila ne bi „pela“ na novi trotoar, dodao je Trifunović.
Direktor Direkcije Zoran Trifinović zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumevanju dok su trajali ovi radovi, ističuči da ipak nije bilo prevelikih problema u saobraćajnoj komunikaciji i odvijanju saobraćaja dok je donji deo Karađorđeve bio zatvoren.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.