Počinju Tešnjarske večeri

imageJubilarne 30-te Tešnjarske večeri počinju večeras. U 21h biće upriličeno svečano otvaranje , a nakon toga i koncert grupe Piloti. Od 17 h će u Tešnjaru biti obustavljen saobraćaj.

U Valjevu će večeras početi 30-te jubilarne Tešnjarske večeri podizanjem zastave na Trgu Živojina Mišića u 2o.45 h , a zastavu će podići rvač Marko Jovanović.Samo otvrarnje predvidjeno je za 21h na Letnjoj pozornici.“Grad je ove godine smanjio budžet Tešnjarskih večeri i zato bih se zahvalio svim sponzorima, na prvom mestu Valjevskoj pivari, koja nas je i ove godine značajno podržala. Zahvaljujem se i ostalim sponzorima, jer bez njih ne bi mogli da organizujemo ovu manifestaciju. Grad Valjevo je odvojio 2,5 miliona dinara za programski deo manifestacije“, rekao je načelnik Gradske uprave I predsednik Saveta Tešnjarskih večeri Aleksandar Vujić Subotić i pozvao sugrađane da isprate brojna dešavanja.
Gradjane Valjeva očekuju standardni programi iz kulture poput književnih večeri, izložbi, predstava , ali I program za decu koji je već tradicionalan. Na letnjoj pozornici biće održano nekoliko koncerata počev od večerašnjeg koncerta grupe Piloti, u Valjevo dolaze I Ivana Jordan, Zorica Brunclik, Neda Ukraden I Bjesovi.
Ni na ovim Tešnjarskim večerima neće izostati prodajne izložbe.” Za prodajno-izložbene štandove smo imali tri kriterijuma: stari zanati, prehrambeni i komercijalni proizvodi. Ukupno imamo 50 izlagača i štandovi će biti u Tešnjaru od vrha do mermernog mosta, na trgovima Živojina Mišića, Desanke Maksimović, kneginje Ljubice, na Platou Centra za kulturu i kod sata u Knez Miloševoj ulici“, rekla je Ana Marković.

image Zatvranje Tešnjara za saobraćaj od 17 sati najavio je izvršni direktor Tešnjrskih večeri Veseljko Belušević.„U saradnji sa Saobraćajnom policijom i Odeljenjem za urbanizam Gradske uprave doneto je rešenje za zatvaranje saobraćaja. Do 17 sati moći će da se ulazi izlazi iz Tešnjara. Posle tog vremena ćemo zaustaviti saobraćaj u Tešnjaru. a Ulice kneza Grbovića i kneza Jovice će biti zatvorene za saobraćaj iz Birčaninove ulice, dok će preko dana biti otvorena Birčaninova ulica iz pravca Pekare. Dečji programi će se održavati u Letnjoj bašti Doma vojske. Potrudili smo se da u saradnji sa svim javnim preduzećima i službama obezbedimo maksimalne uslove za učesnike i posetioce. U gornjem delu Tešnjara ćemo imati zeleni rasadnik. Biće pojačan rad policije, komunalne policije i inspekcije. Poslednje večeri će izaći „Tešnjarski glasonoša“, rekao je Belušević.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.