Gvozdenović iskoristio oportunitet

imageGradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović (SNS) neće se naći na sudu zbog napada na službeno lice jer je svojevremeno iskoristio mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja u tom postupku, saznaje Vamedia.

Kako je Vamedia već pisala, u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu u toku je predistražni postupak zbog slučaja iz 2014. godine i napada na komunalne policajce Darka Đukića i Rada Đurđevića koji su podneli krivične prijave protiv Saše Milinovića, vlasnika noćnog kluba “Prezident” i dr Slobodana Gvozdenovića, aktuelnog gradonačelnika Valjeva, a u to vreme kandidata za republičkog poslanika na listi SNS.
Godinu i po dana od slučaja, međutim, ispostavlja se da će se, ako se krivična prijava uopšte i usvoji, pred sudom naći samo Milinović. Naime, kako su nam potvrdili pouzdani pravosudni izvori, kada je predmet stigao do tužilaštva dr Gvozdenović se u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku pozvao na institut oportuniteta, objašnjavajući da se već nalazi na listi kandidata za poslanike u Skupštini Srbije. Nakon toga, uplatio je određen iznos novca u humanitarne svrhe i pošto je ispunio tu naloženu obavezu, kako objašnjava naš izvor, na taj način je postupak protiv njega u ovom predmetu okončan. Ostaje, međutim, otvoreno pitanje da li su oštećeni, komunalni policajci Đukić i Đurđević, uopšte i znali da je njihova krivična prijava “važeća” samo protiv Milinovića.
Inače, dodaje naš pravosudni izvor, ssumnjičeni vlasnik “Prezidenta” navodno je godinu i po dana bio “nedostupan” pravosuđu, pa je tek nedavno priveden i saslušan. Pošto su saslušani i oštećeni i svedoci, sada je na tužilaštvu odluka da li će doći do podizanja optužnice, ali samo protiv Saše Milinovića.
Podsećamo, Đukić i Đurđević su krivičnu prijavu podneli zbog događaja koji se zbio u noći između 30. i 31. marta 2014. godine, kada su kontrolisali “Prezident”, utvrdili da je prekoračeno radno vreme i naložili da se rad obustavi u roku od 15 minuta. Komunalni policajci su rekli das u izašli iz objekta i krenuli prema službenom vozilu, kada je za njima izašao dr Gvozdenović i, kako stoji u krivičnoj prijavi, u vidno alkoholisanom stanju uputio im uvrede, zapretio da će ostati bez posla i da će “nestati”, budu li prišli ovom objektu. Dalje se u krivičnoj prijavi navodi da je za njim stigao i Milinović koji je Đurđevića povukao za jaknu i pokušao da ga udari. Potom je i sam pretio komunalnim policajcima.
Po krivičnoj prijavi, dr Gvozdenović i Milinović sumnjičili su se za krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i ugrožavanje sigurnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.