Diplome za plivače

imageU Upravi je uprličena svečana dodela diploma polaznicima Školice plivanja koja je realizovana iz Lokalnog plana akcije za decu. Ove godine Školicu je u tri grupe, u periodu od juna do kraja avgusta meseca, pohađalo 150 učenika prvog razreda osnovnih škola. Od početka realizacije ovog programa do danas, skoro 1000 mališana je savladalo osnove plivanja, a mnogi od njih su nastavili da se aktivno bave ovim sportom.

U okviru Lokalnog plana akcije za decu Grad svake godine finansira školicu plivanja za valjevske mališane. Na svečanoj dodeli diploma za uspešno savladanu obuku plivanja decu je napre pozdravio pomoćnik gradonačelnika Saša Simić koji im je čestitao na uspešno savladanoj obuci. “ Čestitam Vam i želim da nastavite da se bavite ovim sportom ili vaterpolom . Grad će uvek podržavati ovakve akcije“, rekao je Simić.
Škola plivanja i sama obuka realizovana je u saradnji sa Plivačkim klubom „Valis“ čiji je trener Branislav Kovačević zahvalnost izarzio i ropditeljima koji su bili velika podrška. “ Hvala i Gradu na višegodišnjoj saradnji jer je zaključno sa ovom grupom do sada 1000 dece prošlo kroz ovaj projekat , a posebno bih želeo da naglasim koliko je plivanje važan segment u razvoju svakog deteta“, rekao je Kovačević.
Decu je u ime UFK „Valis“ pozdravio i direktor Ustanove Aleksandar Mijailović koji je decu obavestio da će balon na bazenu u Petnici biti ponovo podignut već od 4 . oktobra i da se i u toku zime mogu nesmetano baviti plivanjem.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.