Završena prva od tri julske sednice

imageNa sednici Skupštine bez mnogo rasprave, jedini koji su uzimali reč bili su odbornici DS-a Slobodan Pavlović i Pokreta Dosta je bilo Ljubomir Radović.Za Program razvoja sporta glasali svi odbornici uključujući i opoziciju.Na sednici se nčuli i prvi disonanatni tonovi izmedju koalicionih partnera SPS SNS.

Odbornici većine bez posebnih rasprava usvojili su sve tačke dnevnog reda jednoglasno. U Skupštini je primetna činjenica da je jako mali broj odbornika u opoziciji , samo njih sedam, te da ne postoji posebna tenzija po tačkama dnevnog reda. Opozicija je, naizmenično odbornici Tima za Valjevo i Pokreta Dosta je bilo, govorila po pojedinim tačkama.Skuština je donela odluke o programu korišćenja budžetskih sredstava Eko fonda , odluku o uredjenju zaštiti i korišćenju poljoprivrednog zemljišta. Usvojena je i odluka o osnivanju Agrorazvoja, gašenju robnih rezervi, maksimalnom broju zaposlenih pri čemu je Ljubomir Radović odbornik Pokreta Dosta je bilo skrenuo pažnju da treba sprečiti dalje partijsko zapošljavanje. Radović je takodje zatražio da grad dostavi podatke o tome koliko je dece koju je grad stipendirao po završenom fakultetu grad i zaposlio kao i koliko je njih postavljeno na rukovodeća mesta u javnom sektoru.
Tema Skupštine bio je i program razvoja sporta koji Valjevo nikada ranije nije imao, ali i odluku o finansiranju potreba i interesa gradjana u oblasti sporta.Vojislav Andrić član radne grupe za izradu pomenutog plana posebno je istakao važnost školskog sporta i rekreativnog sporta koji bi obuhvatio što veći broj gradjana , ali i sportsku infrastrukturu. „Važna karika u ovom planu je činjenica da svi moraju da se okrenu razvoju školskog sporta i sporta za decu i omladinu uopšte. Ovaj program nije futuristički već nastojanje ljudi koji su u sportu da zaista nešto na ovom polju i uradimo.Znam da ova program može biti realizovan ako se svi mi koji živimo u ovom gradu posvetimo tome“, rekao je Andrić izmedju ostalog.Ovaj program podrali su svi odbornici , za njega je glasala čak i opozicija uz zahtev da se politika povuče iz sporta.

Skupština je potom donela odluke o javnom prevozu, korišćenju simbola grada, kriterijumima za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi za koje je odbornik Tima za Valjevo Slobodan Pavlović rekao da je opredeljenih 8 miliona za subvencije jako mala suma novca.

Član veća Nikola Radojičić informisao je odbornike da će za tri miliona dinara biti raspisana nova javna nabavka protivgradnih raketa što je Skupština prihvatila. Odbornik SPS-a Dušan Mirković zatražio je objašnjenje u vezi izdavanja prostora u Domu zdravlja napomenuvši da se u materijalu ne navodi da li će tu biti ugostiteljski prostor ili prostor neke druge namene. „Ovde se ne vidi ni da li je to višak prostora i ovde piše nema efekata, bar nisu navedeni . Trebalo bi da ovde piše zašto se to radi uopšte. predlažem da se tačka odlloži dok ovo ne saznamo“, rekao je Mirković. Sa svog mesta gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je dodao „Nema šanse“. Za govornicom je Gvozdenović rekao da ovo više nije vreme ssamoupravljanja.“ Niste se bunilli kada je tamo otvorena trafika ili objekat Žinase . Odnos izmedju Doma zdravlja i Bolnice je i daje isti . Nikada nije potpisan ugovor o prevozu pacijenata za Beograd nego to mora Dom zdravlja. E , sad normalno je da Dom zdravlja želi da ima svoja sredstva. Zar je problem da Dom zdravlja izda prostor za koji nikada nije potpisala ugovor sa Bolnicom za te prostorie rentgena i laboratorije? I laboratorija i apoteka imaju konkurenciju u privatnom sektoru . Neće tamo biti kafići kao u Bolnici to Vam kažem. Nameravamo da dovedemo Hemofarm tamo , ja sam razgovarao o tome da pacijenti imaju što bolju uslugu. Ovde se ne radi o finansijskim efektima već o nekim zakulisnim radnjama u koaliciji jer vi možete takvo pitanje da postavite samo ako nemate dobru nameru. verujem da je spletkarenje razlog da tražite da se tačka skine sa dnevno reda. E neće sse skinuti, na vi glasajte kako hoćet“, rekao je Gvozdenović.

Mirković je za govornicom rekao da sve što je izneo jeste njegov lični stav i mišljenje, a ne stav koalicije što je potvrdila i odbornica Mila Grujičić rekavši da će SPS i koalicija glasati za ovaj predlog , ali da svaki odbornik ima pravo da iznese svoje mišljenje i pravo na slobodu govora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.