Ravnogorci i Četnici na prijemu kod gradonačelnika

image„Da Srbi nikada ne krenu na Srbe, u ime bilo koje ideologije i u ime bilo kog vođe“, poručio je gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović na prijemu organizovanom za predstavnike Ravnogorskog pokreta i Četnika Valjevo. Ovom prilikom predstavnici dva pokreta upoznali su gradonačelnika Gvozdenovića sa aktivnostima, aktuelnim akcijama i inicijativama.

„Hvala gradonačelniku Valjeva, što je imao razumevanje i što je prvi put posle 75 godina, prvi čovek Grada priredio prijem za nas i razgovarao sa nama. Četnici Valjeva su glasali na nedavno održanim lokalnim izborima za ličnost, a to je naš gradonačelnik Gvozdenović. Mi smo patriote i nikada nećemo uraditi ništa protiv interesa srpskog naroda. Srpski narod je onaj koji misli i levičarski i desničarski. Zalažemo se za mir i jedinstvo Srba. Podržavamo aktuelnu vlast Republike Srbije i Grada Valjeva, smatramo da je demokratija jedno civilizacijsko dostignuće, a želimo da naša zemlja živi pre svega u miru“, ocenili su na prijemu kod gradonačelnika Ljubinko Andrić, predstavnika Četnika Valjevo i Darko Dragojević, predsednik Ravnogorskog pokreta Valjevo.

Ovom prilikom je zajednički ocenjeno da je prijem kod gradonačelnika značajan i zbog toga što je u nedelju 17. jula, obeleženo 70 godina od stradanja Draže Mihajlovića.

„Đeneral Draža Mihajlović je rehabilitovan u redovnom sudskom procesu. Njegovom rehabilitacijom, đeneral Mihajlović je priznat kao vođa drugog Antifašističkog pokreta. I jedan i drugi pokret za državu Srbiju su antifašistički. Istorijske činjenice o delovanju i jednog i drugog pokreta trebalo bi ostaviti istoričarima da o tome raspravljaju, a srpski narod ima samo jedan zadatak da zaleči rane iz prošlosti i da se okrene ka budućnosti, ka jačanju srpske države i svom biološkom opstanku“, naglasio je gradonačelnik Gvozdenović ovom prilikom.

Na prijemu je još jednom pokrenuta inicijativa da se jednoj od gradskih ulica u Valjevu dodeli ime Ulica armijskog đenerala Dragoljuba Draže Mihajlovića. Gradonačelnik je podržao ovu inicijativu i predlog će biti upućen nadležnim organima Grada i komisiji na razmatranje.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.