Saopštenje Pokreta Dosta je bilo

imageSaopštenje za javnost Pokret „Dosta je bilo“ prenosimo u celosti:Pokret „Dosta je bilo“ je prilikom izbora izvršne i zakonodavne vlasti grada dao ocenu da smo dobili nedemokratku vlast, sa ljudima koji su već dugi niz godina na čelnim funkcijama, koji niti imaju nameru, niti kapacitet da donesu promene za kojima svi vapimo.

Nedopustivo je da se bilo koji član izvršne vlasti odbornicima Skupštine grada obraća na način na koji je to uradio Gradonačelnik na poslednjoj sednici Skupštine grada poručivši: „Ja sam tako odlučio i tačka!“. Stavljajući akcenat na svoju samovolju on ovakvim svojim ponašanjem u potpunosti obesmišljuje svrhu postojanja Skupštine grada kao organa zakonodavne vlasti.
Takođe je neprihvatljivo da Predsednik Skupštine grada ne odgovori novinarima na krajnje logična pitanja i da ne obrazloži odluku koju je potpisao nego im odgovori: „Nemojte da me maltretirate!“.
Ovom prilikom podsećamo sve članove izvršne i zakonodavne vlasti da sada, kada predstavljaju sve građane Valjeva, moraju poštovati osnovna demokratska načela i pozitivne Zakonske propise.
S tim u vezi, pokret „Dosta je bilo“ najoštrije osuđuje svaki vid samovolje i donošenja odluka koje nisu u skladu sa Zakonom!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.