Još danas tropski toplo

imageI danas tropska temperatura u Valjevu. Nadležni upozoravaju da se bez preke potrebe na suncu ne boravi od 12 do 16h. Na ulicama Valjeva ovih dana oko podneva samo ko mora.

U gradskim zdravstvenim sužbama kažu da je u porastu broj intervencija, te i da se radi najčešće o koolapsu izazvanom upravo visokim temperaturama. Nadležni savetuju da se na suncu ne boravi bez kape/šešira, naočara za sunce i flašice vode. Uzimanje tečnosti posebno se ističe kao važno u lakšem prevazilaženju problema koje sa sobom nosi visoka temperatura. U gradu sada postoji više javnih česmi i kako Vamedia saznaje sve rade i voda je apsolutno ispravna za piće jer se radi o napajanju sa sistema gradskog vodovoda. Ne treba zaboraviti da voda u gradskim fonatanama nije za piće jer se radi o kružnom sistemu vode pa može biti prljava i bakteriološki neispravna.
Dok jedni odlaze na bazene u SRC Petnica gde je zabeležena poseta i do 5500 posetilaca u dane vikenda najizloženiji suncu su gradjevinci koji bi trebalo da poštujju zakon i preporuke ministarstva u smislu odredjivanja češćih pauza u radu i obavezne opremljenosti vodom za piće.
Ipak , ako je verovati prognozi , već sutra pad temperature i kiša. Još jedan topao i sličan tropski talas očekuje nas prve nedelje avgusta.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.