„Dje se kupaš?“

imageValjevci ove godine letuju u Grčkoj i Crnoj Gori. Gotovo sve agencije daju mogućnost plaćanja na rate.

Sezona godišnjih odmora odavno je počela , a neki su na odmoru već bili koristeći pogodnosti predsezone i jeffinih aranžmana. „ Uvek se traže povoljni aranžmani , a ove godine na prvom mestu kod izbora destinacije je bezbednost. Zato je ove godine mnogo mala zainteresovanost naših sugradjana da putuju u Tursku koja je prednjačila ranije, Egipat to je tek slaba zainteresovanost, Tunis da ne govorimo. Bezbednost je najvažnija“, kaže Marija Živanović iz Agencije Fly Fly travel.
S druge strane porasla je potražnja za Grčkom i crnom Gorom , a na trećem mestu i Španijom.
„ Grčka je ove godine najtraženija i tu su cene razičite u zavisnosti od vremena kada se putuje da li se radi o sezoni illi vremenu pre ili posle, zavisi da li se putuje sopstvenim prevozom ili prevozom agencije. Takodje zavisi i od aranžmana , da li se uzima hotelski smeštaj sa punim ili polupansionom ili samo najam apartmana. Ali sudeći po zainteresovanosti te cene su vrlo povoljne i privlačne turistima. Na drugom mestu je Crna Gora , a izuzetno veliko interesovanje postoji za Španiju gde su u ponudi izuzetno povoljni aranžmani“, objašnjava Živanovićeva.

Dodatni problem Valjevcima stvorila je odluka grčke Vlade da zabrani unos namirnica.
Grčka se kao najpopularnija destinacija za one sa plićim džepom pretvorila se u noćnu moru i strah da bi sve ono što je poneto, kako bi se četvoročlana porodica prehranila deset dana, može završiti u kontejneru carinika. Ipak oni koji su već uplatili ove aranžmane izvesno će okušati sreću sa zaledjenim namirnicama.
Oni koji ostaju u Valjevu kao alternativu imaju bazene u Petnici ili obalu neke od naših reka. S obzirom na prosečnu zaradu u Valjevu, reke nisu nikad izgledale primamlljivije.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.