Četiri zlata za rvače

imageU Somboru je za vikend , u organizaciji RK „Radnički“, održano prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za sve uzraste, na kom su valjevski rvači osvojili osam medalja, od toga četiri zlatne. Prvaci države postali su mlađi pioniri Luka Ranisavljević i Bojan Andrić, stariji pionir Bojan Đurđević, i senior Marko Jovanović, koji je prvak Srbije postao četvrti put zaredom.

Pored njih, srebrne medalje osvojili su kadet Strahinja Đermanović i junior Vuk Lekić, dok je Nemanja Gavrilović osvojio dve bronzane medalje, nastupivši u uzrastu kadeta i seniora.
Najmlađi valjevski rvači su pokazali da „Mladost“ ne mora da brine za svoju budućnost. Luka Ranisavljević je u finalu kategorije do 46 kilograma bio bolji od Molnara iz Potisja, dok je Andrić pobedio Strainovića iz Petrovca na Mlavi. Bojan Đurđević, treći na Balkanskom prvenstvu prošle godine, potvrdio je sjajnu formu pobedom nad Nikolom Simović iz Kragujevca u kategorijido 75 kilograma. Strahinja Đermanović i Vuk Lekić su bili drugi, iako su svoje protivnike u finalu već pobeđivali ove sezone. Đermanović je u finalu kategorije do 85 kilograma poražen od Aleksandra Simovića iz Kragujevca, dok je Lekić u kategoriji do 96 kilograma izgubio od Pantelića iz obrenovačkog TENT – a.
Veliku pažnju ljubitelja rvanja privuklo je takmičenje seniora, koje pored naslova prvaka donosi i pravo na stipendije Ministarstva omladine i sporta, što je obećavalo uzbudljive borbe. U paklenoj konkurenciji u kategoriji do 96 kilograma, Marko Jovanović uspeo je da ostvari četiri efektne pobede i četvrti put zaredom osvoji državno prvenstvo, čime je potvrdio status kategorisanog vrhunskog sportiste. Jovanović je na putu do finala pobedio Franjkovića iz subotičkog Spartaka, Gladovića iz šabačkog Viteza i Čabija iz zrenjaninskog Proletera, da bi se u reprizi prošlogodišnjeg finala sastao sa Borenovićem iz beogradskog Fristajla. U izuzetno uzbudljivom meču, Jovanović je sa 12 -2 ostvario pobedu tehničkim tušem, izazvavši ovacije svih prisutnih u hali „Mostonga“.
Ovim takmičenjem stavljena je tačka na prvi deo sezone koji čine pojedinačna takmičenja, na kojima su valjevski rvači osvojili 15 državnih medalja, a od jeseni valjevske rvače očekuju ligaška takmičenja u grčko – rimskom i slobodnom stilu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.